1. Home
  2. Nieuws
  3. “Ik coördineer online trainingen bij Rituals”

“Ik coördineer online trainingen bij Rituals”

Jezelf zo onmisbaar maken tijdens je stage dat je een baan aangeboden krijgt: studente International Business Management Donna Plomp deed het. Zij voerde haar afstudeeronderzoek voor Rituals uit en is inmiddels, nog vóór haar afstuderen, Coordinator Digital Learning bij het internationaal succesvolle cosmeticahuis. Donna: “Ik ben heel blij met deze baan!”

Trainingen voor Rituals-personeel

“Ik coördineer de online trainingsprogramma’s binnen Rituals”, vertelt de ondernemend ingestelde Donna enthousiast. Rituals, een van Nederlands snelst groeiende bedrijven, verzorgt op internationale schaal zowel online als offline trainingsprogramma’s voor het personeel, legt ze uit. “De online trainingen die wij ontwikkelen zijn gericht op de producten van Rituals. Trainingen waarbij personeel wordt getraind op productkennis zodat ze de klant het beste kunnen adviseren. Zo’n 8.000 Ritualswerknemers maken gebruik van dit platform.”

“Mijn werkzaamheden zijn heel afwisselend”, gaat Donna verder. “Ik ben verantwoordelijk voor alle user management issues, dus als iemand niet in het systeem kan los ik het op, ik zorg dat iedereen kan inloggen. Daarnaast bouw ik nieuwe modules, zorg ik voor geschikt beeldmateriaal en ondersteun ik andere landen bij problemen binnen het online trainingsprogramma.”

Internationale collega’s

Voor haar functie moet Donna veel contact onderhouden met mensen van over de hele wereld. “Dat is ontzettend leuk. Ik ben sociaal ingesteld en vind de contacten met internationale Rituals-collega’s heel leuk. Mijn studie International Business Management komt me daarbij goed van pas, ik krijg met verschillende culturen en talen te maken. Die internationale communicatie maakt mijn werk heel interessant.”

International Business Management studeren

Donna komt uit een ondernemersfamilie en koos voor deze opleiding omdat ze graag wilde werken in een corporate bedrijf of kleine startup. “Ik had daarvóór al twee opleidingen afgerond en International Business Management van Tio sprak me aan vanwege het brede vakkenpakket”, blikt ze terug. “De studie heb ik als goed ervaren en ik heb veel geleerd. De sfeer in mijn klas was ook goed; mijn medestudenten waren net als ik erg gemotiveerd, dat was prettig. Ik heb een leuke studietijd op Tio gehad.”

Baan aangeboden

Voor haar afstudeeronderzoek destijds heeft Donna, op eigen initiatief, Rituals benaderd. Ze was meer dan welkom binnen het international training and development team. “Dit team ontwikkelt alle trainingsprogramma’s op internationaal niveau voor alle bedrijfstakken van Rituals”, legt Donna uit. “Ik heb me zowel op de offline als online programma’s gefocust tijdens mijn onderzoek. Toen werd me deze baan, die toen nog niet bestond, aangeboden.”

Ontzettend blij was Donna met deze kans die ze, nog vóór haar afstuderen, kreeg. Nu het Tio-hoofdstuk inmiddels echt bijna kan worden afgesloten kan ze zich volledig concentreren op haar fulltime job. “Ik heb het naar mijn zin bij Rituals, ik ben heel blij met deze baan!”

Volg Donna op LinkedIn