1. Home
  2. Nieuws
  3. Tio-alumna werkt in Londen

Tio-alumna Yvette werkt voor Wolverine Worldwide in Londen

Al vanaf haar zestiende heeft Londen een enorme aantrekkingskracht op haar. Inmiddels heeft Tio-alumna Yvette van Yperen haar droom waargemaakt en heeft ze in deze bruisende metropool een uitdagende baan bij Wolverine Worldwide bemachtigd. Yvette: “Fantastisch om met zo veel verschillende nationaliteiten te kunnen samenwerken binnen dit bedrijf.”

Wolverine Worldwide

Yvette is Customer Service Team Leader voor Merrell UK/Ierland & Amazon EMEA bij Wolverine Worldwide in Londen. Yvette: “Wolverine Worldwide is een Amerikaanse schoenenfabrikant met merken als Merrell, Harley-Davidson, Hush Puppies en Saucony in het portfolio. Als teamleider ben ik, met mijn team, verantwoordelijk voor klanten als John Lewis, Go Outdoors, Sportsdirect en natuurlijk Amazon.”

“Mijn team ondersteun ik met orders, retouren, vragen, eventuele problemen, etc.”, legt Yvette uit. “Daarbij ben ik verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van Amazon in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Spanje. Zij zijn onze grootste Merrell-klant en doen op jaarbasis miljoenen met ons.”

Internationale werkomgeving

“Het werk is erg uitdagend”, vertelt Yvette enthousiast verder, “vooral Amazon is een uitdaging. Dat is zo’n enorm grote speler met een eigen manier van werken. Wij als leverancier moeten onze manier van werken daarop aanpassen, uiteraard zonder onze andere klanten uit het oog te verliezen. Vanwege de hoeveelheid verschillende nationaliteiten is werken voor zo’n groot en internationaal bedrijf fantastisch. Al die meningen en culturen leiden vaak tot superleuke en creatieve oplossingen!”

Tio: investering in je toekomst

Yvette studeerde Reisbureau Management (nu: Internationaal Toeristisch Management) aan Tio. “Tio gaf me de mogelijkheid om verkort hbo te studeren en ik ben altijd goed geweest in talen, dus dat leek me de perfecte oplossing. Ik heb er nog veel profijt van; niet alleen de talen en de marketingmodules, maar ook bijvoorbeeld customer service en hoe je mensen te woord moet staan, dat is superbelangrijk.”

“Ik heb het enorm naar mijn zin gehad op Tio”, vertelt Yvette verder. “Het was een klein, gemoedelijk schoolgebouw met vriendelijke studenten en leraren. Iedereen die aan Tio studeerde wilde er iets voor zichzelf uithalen; studeren aan Tio is een grote investering die je doet in je toekomst. Ik vond het studiemateriaal pittig, maar heb daardoor geleerd dat ik veel meer aankan dan ik denk. En sommige toeristische kennis is nog steeds erg handig wanneer je triviant speelt!”

Droom waargemaakt

“Ik heb altijd in London willen wonen en werken”, sluit Yvette af. “En ondanks dat ik er niet woon, heb ik hier in Bedford, een plaats ten noorden van Londen, al mijn vrienden (hier in Engeland) om me heen én een betaalbare huur. En daarnaast een baan in één van de meest fantastische steden van de wereld. Zoals ze hier zeggen: the best of both worlds!”

Volg Yvette op LinkedIn

Lees meer over: alumni, internationaal, manager