En de prijs? Een culinaire reis door India

Geef Tio's tweedejaarsstudenten Internationaal Toeristisch Management de opdracht een actieve rondreis samen te stellen, en de ideeën vliegen je om de oren. Studenten presenteren vandaag de vijf beste plannen aan trotse ouders, opa’s en oma’s, medestudenten, docenten en een ervaren jury tijdens de finale Touroperating. De prijs: de winnaar mag de reis zelf beleven!

“In de finale komt het allemaal samen”

In de finale kom je niet zomaar; er gaat een studiejaar aan voorbereiding aan vooraf. Toerismestudente Chantal Janssen: “Het is echt leuk om een heel jaar aan het project Touroperating te werken, en in de finale komt het allemaal samen!” Zelf stelde ze een combinatiereis samen van vakantie en vrijwilligerswerk in Nepal. Andere bestemmingen die voorbijkomen zijn India, Sri Lanka en Georgië. Keuze genoeg voor de jury!

Utrecht als grote winnaar

Dit jaar komt de Tio-vestiging in Utrecht als grote winnaar uit de bus: zowel de eerste als de tweede plaats gaan naar Utrechtse studenten. Marie van de Meeberg gaat er met de eerste prijs vandoor, en mag haar culinaire trip naar India gaan uitvoeren: “Echt geweldig! Ik kan het niet geloven en besef het nog niet echt, maar dat zal later wel komen.” Ze is van plan haar reis in de toekomst echt aan te bieden aan toekomstige klanten. Benieuwd naar deze reis vol wijn, kruiden, kooklessen en glamping? Kijk op www.mallie-travel.nl!

De runner-up is Femke van den Berk. Zij liet zich inspireren door tv-programma Wie is de Mol? en bedacht een puzzelreis in Georgië. Om door te kunnen reizen naar de volgende bestemming, moet de vakantieganger eerst aanwijzingen vragen aan bewoners. Ook zij is van plan een (online) reisbureau op te starten dat dit soort reizen aanbiedt. We zullen ongetwijfeld nog van deze winnaars horen