Tio-studente Iris nam deel aan Elske Doets’ Young Lady Business Academy

De Young Lady Business Academy: alleen voor jonge vrouwen met ambitieuze dromen! Tio-studente Iris Molier, leergierig én ambitieus, was dit jaar één van de gelukkigen die, op basis van haar toelatingspitch, geselecteerd was om deel te nemen aan het programma van topvrouw Elske Doets. Iris rondde de academy met succes af en mag zich inmiddels met trots YLBA-ambassadrice noemen. Iris: “Heel gaaf om masterclasses door topvrouwen van Heineken en PostNL te krijgen!”

Business academy voor ambitieuze vrouwen

De Young Lady Business Academy (YLBA) is een week vol inspirerende masterclasses en uitdagende cases waarin jonge vrouwen, van 15 tot 25 jaar, worden gestimuleerd hun professionele droom na te jagen. De YLBA werd opgericht door zakenvrouw van het jaar 2017 Elske Doets. Doets is spreker, schrijver, inspirator én eigenaar van Doets Reizen en ze helpt andere vrouwen, onder andere via de academy, graag bij hun weg naar de top. Vanwege corona vond de YLBA dit keer volledig digitaal plaats.

Masterclasses door topvrouwen

Tio-studente Iris was dit jaar één van de deelnemers. “Het programma bestond uit masterclasses met thema’s als leiderschap, profileren, hoe werkt je brein en starten met ondernemen”, vertelt Iris enthousiast. “Die werden verzorgd door rolmodellen als Mona Keijzer (staatssecretaris Economische Zaken), Resi Becker (directeur PostNL) en Anne de Graaf (global manager public affairs Heineken). We kregen veel praktische tips & tricks, heel handig!”

Iris’ droom

Tijdens de YLBA gingen de young ladies ook met hun eigen professionele droom aan de slag, die ze vervolgens (online) mochten pitchen voor de ruim 90 deelnemers. “Ik heb deze week veel over mezelf geleerd en inmiddels weet ik dat ik me graag verder wil ontwikkelen op het gebied van transformationeel leiderschap”, legt Iris uit. Op 16-jarige leeftijd zeilde ze een half jaar met een groep over de Atlantische Oceaan en toen merkte ze dat ze graag bezig was met observeren, leiding geven en het verbeteren van de groepssfeer. “Dankzij de YLBA heb ik echt geleerd dat daar mijn ambities liggen.”

Businessopleiding van Tio

Iris studeert International Business Management. “Ik koos voor deze studie omdat ik graag iets met ondernemen of international business wilde doen. International Business Management is een hele brede studie; ondernemerschap, financiën, HR, communicatie; je kunt er veel kanten mee op. Het bevalt heel goed, ik vind het studieprogramma erg leuk. Tijdens de YLBA kwam mijn studie me ook goed van pas; bij de masterclasses over leiderschap, sales, pitchen en presenteren bijvoorbeeld merkte ik dat ik al veel voorkennis had.”

Tip: meld je ook aan!

“Toen ik begin dit jaar hoorde van de YLBA, leek dat me heel gaaf”, zegt Iris tot slot. “Ik ben leergierig en ambitieus, houd ervan om hard te werken. Ik heb de academy als verrassend goed ervaren. Niet alleen heb ik veel inzichten over mezelf opgedaan, ik heb daarnaast ook echt mijn netwerk kunnen uitbreiden. Met Elske Doets, de andere topvrouwen én met alle deelnemende meiden. Iedereen dacht met elkaar mee en wilde elkaar graag helpen. Andere meiden zou ik het ook aanraden om deel te nemen. Zeker als je een concreet doel hebt, dan kan de YLBA je echt helpen stappen te maken!”

Lees meer over: masterclass, ondernemend