1. Home
  2. Nieuws
  3. Zonder M&O toch starten met hbo

Starten op Tio zonder M&O kan prima

Een hbo-opleiding volgen, maar geen M&O (Management & Organisatie) in je pakket? Geen probleem! Bij Tio kun je het keuzevak Introductie in bedrijfseconomie volgen, zodat je toch de juiste basis hebt. “Het is zeker geen belemmering geweest dat ik op de middelbare school geen M&O had”, zegt Tio-studente Sophie de Weerdt.

Sophie studeert International Tourism Management aan Tio Amsterdam, de Engelstalige toerismeopleiding van Hogeschool Tio. “Reizen is mijn passie en het lijkt me fantastisch om daar mijn werk van te maken”, vertelt Sophie. “Dus koos ik voor de Engelstalige studie International Tourism Management aan Hogeschool Tio. Het internationale aspect en de kleinschaligheid van Tio spraken mij erg aan.”

Tio goede voorbereiding op praktijk

Ze is heel blij met haar keuze, zegt Sophie: “Het is een onwijs leuke opleiding en ik heb ook echt het gevoel dat wat ik leer belangrijk zal zijn voor de praktijk. De afwisseling tussen de commerciële en saleskant, de reisbranchegerichte vakken en e-commerce maken dat ik me geen moment hoef te vervelen. De keuze voor het Engels was uiteraard ook goed, gezien er geen internationalere sector bestaat dan toerisme.”

Vak Introductie in bedrijfseconomie legt de basis

Het is voor Sophie geen probleem geweest dat ze geen M&O had op de middelbare school. Ze volgde op Tio het vak Introductie in bedrijfseconomie en dat vormt een goede basis voor vakken als Finance & Accounting. “Tijdens het introductievak leg je de basis, zoals het opstellen van een balans, waarmee je later weer aan de slag gaat. Niet alleen voor Finance was deze basis handig, ook bij het vak Marketing bleek het van pas te komen. Dankzij die extra basiskennis kun je de nieuwe stof namelijk sneller begrijpen.”

Starten zonder M&O geen probleem

“Wat ook helpt, is dat de stof tijdens Finance & Accounting rustig en duidelijk wordt uitgelegd en dat er ruimte is voor vragen. Het is natuurlijk wel belangrijk het werk goed bij te houden. Als je de opdrachten maakt en het direct laat weten als je iets niet goed begrijpt, komt het helemaal goed. Al met al, geen probleem dus om geen M&O te hebben gehad wanneer je aan het Tio begint!”

Volg Sophie de Weerdt op LinkedIn.

We hebben Sophie gevraagd hoe zij haar hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Uitstekend
  • Hoe beoordeel je Tio? Goed