1. Home
  2. Over Tio
  3. Hotel- en Eventweek update

Hotel- en Eventweek update

Zondagmiddag, de leden van het managementteam arriveren. De hele accommodatie is leeg, geen gast meer te bekennen. De sleutels worden aan de studenten overgedragen: de overname is een feit!


Een week lang wordt het hotel gerund door studenten Hotel- en Eventmanagement en Hotelmanagement. Een half jaar voorbereiding gaat er aan vooraf. Menu’s samenstellen, personeelsroosters maken, kostprijzen calculeren, workshopprogramma’s organiseren, inkopen van goederen, de boekhouding opzetten, er komt nogal wat bij kijken om een hotel volledig te runnen.


Breng een bezoek aan Tio’s hotelschoolstudenten van 24-28 november:

Dordrecht: Hotel Robinson Nature

Heeg: Hotel Exelements

Noordwijk: The DICE hotel

Sneek: Hotel Alegría

Valkenswaard: Hotel Imperial


_________________________________________________________________________________

StayOkay Dordrecht gerund door Tio-studenten

Studenten van Tio Amsterdam en Utrecht runnen deze week het StayOkay in Dordrecht. Het Hostel is daarvoor omgedoopt tot Hotel Robinson Nature.
65 studenten doen er alles aan om de gast een zo goed mogelijke beleving te geven in het hostel. Daarnaast zijn er elke dag activiteiten te beleven, gekoppeld aan het thema van de dag.
De winst die de studenten maken, wordt geschonken aan ”Opgeven is geen optie”, een onderdeel van KWF.


Bron: rtvdordrecht.nl


_________________________________________________________________________________

Stayokay omgetoverd tot ‘Hotel Alegría

Na weken voorbereiden is het dan zover. De Hotel en Event studenten van Hogeschool Tio Amsterdam en Eindhoven toveren de Stayokay in Sneek om tot een geweldig hotel. Het hotel heet ‘Hotel Alegría’ en het thema van de week is ‘Join the club’.


Studenten runnen het hotel

Alle aspecten van het hotel worden tot in de puntjes verzorgd door de studenten zelf. Zoals het inrichten van de receptie en het upgraden van de bar en restaurant. Ook de afdelingen personeelszaken, financieel en algemeen management worden door de studenten gerund. Daarnaast worden ook workshops en evenementen georganiseerd.


Elke dag een thema

Het hotel heeft iedere dag een subthema. De subthema’s zijn: Move the Club, Film Club, VIP Club en Night Club. Er zijn verschillende activiteiten en workshops, gebaseerd op het thema van de dag zoals een dansworkshop, acteerles, cocktailworkshop en sprekers uit het vakgebied van de studenten. De opbrengsten van de week gaan naar het goede doel: ‘Make-A-Wish’.


Bron: hospitality-management.nl


_________________________________________________________________________________

Studenten nemen Stayokay Valkenswaard over

De studenten van Hogeschool Tio Rotterdam en Utrecht die de opleiding Hotel- en Eventmanagement volgen gaan van 24 t/m 28 november het Stayokay Hotel in Valkenswaard overnemen. Alles wordt door de studenten zelf geregeld, van het bestek voor in het restaurant tot aan het beddengoed voor op de kamers. De behaalde winst van deze week zal worden gedoneerd aan stichting Make A Wish Nederland.
Om ervoor te zorgen dat het
project Hotel en Eventweek goed verloopt zijn de taken onder de 70 studenten zorgvuldig verdeeld. Zo hebben de studenten kunnen solliciteren voor de functie General Manager of een andere management functie, bijvoorbeeld afdelingsmanager van Housekeeping, PR, Frontoffice, Restaurant, Bar en Evenementen.


De studenten doen hun uiterste best om een unieke sfeer in het hotel te creëren. De benodigdheden worden door de studenten zelf geregeld door middel van sponsoren en eigen bezit. Het doel van deze week is om gasten een fijne beleving te geven met vriendelijk en gemotiveerd personeel voor een acceptabel bedrag. Tijdens deze week zullen er elke dag verschillende events plaatsvinden die op het thema: ‘’The Movies’’ aansluiten.


De behaalde winst zal aan het einde van de week worden geschonken aan een door studenten gekozen goed doel. Stichting Make a Wish Nederland laat de wensen uitkomen van kinderen met een levensbedreigende ziekte, zodat ze zich weer even kind kunnen voelen in plaats van patiënt.


Bent u benieuwd wat de studenten van Stay Okay Valkenswaard gaan maken, kom dan langs in de week van 24 t/m 28 november 2014.
Voor meer informatie of het reserveren van een kamer en/of dag arrangement kunt u kijken op:
www.imperialhotel.nl.


Bron: deweekkrant.nl

_________________________________________________________________________________