1. Home
  2. Nieuws
  3. Storytelling bij Bagels & Beans

Storytelling bij Bagels & Beans

Haar grote passie voor horeca en gastvrijheid zorgde ervoor dat alumna Cathy Kroone na het vwo koos voor de hbo-opleiding Hotel- en Eventmanagement aan Tio. Voor haar afstuderen deed ze onderzoek naar storytelling bij Bagels & Beans. “Vertel je als bedrijf je persoonlijke verhaal, dan kun je je onderscheiden en gasten aan je binden”, legt Cathy uit. Inmiddels is ze er in dienst als franchise coach.

Verkort traject

Na haar vwo vond Cathy het lastig een vervolgopleiding te kiezen, dus nam ze een aantal tussenjaren waarin ze reisde en werkte. “Eerlijk gezegd zag ik er toen een beetje tegenop om nog lang in de schoolbanken te moeten zitten. Het verkorte traject van drie jaar was dan ook een van de redenen om voor Tio te kiezen. Ook de brede opleiding en de vele stagemogelijkheden spraken me aan. Je volgt vakken over de hotellerie, het restaurantwezen en de evenementenbranche, maar leert ook over bedrijfseconomie, communicatie en marketing.”

Afstudeerproject

Haar eerste stage was bij Bagels & Beans en ze had een bijbaan in een van de vestigingen. Het concept kende Cathy dus goed toen ze ook haar afstudeerproject bij het bedrijf deed. “Het is een ontzettend leuk en interessant bedrijf. Ze waren eigenlijk niet op zoek naar afstudeerders, maar doordat ik de juiste contacten had, is het toch gelukt om er mijn afstudeeronderzoek te doen.”

Interessante verhalen

Achter de producten van Bagels & Beans schuilen bijzondere verhalen, vindt Cathy. “Waar komen de producten vandaan, bijvoorbeeld, en welke mensen hebben hier energie ingestoken?” En die verhalen wil Bagels & Beans delen. Cathy: “Ik heb onderzocht hoe het bedrijf storytelling op de juiste manier kan inzetten, maar natuurlijk ook wat de gasten van Bagels & Beans al weten en nog willen weten.”

Franchise coach

In december ging Cathy in gesprek met Bagels & Beans over haar mogelijkheden na het behalen van haar diploma. Met succes: inmiddels is ze franchise coach bij het bedrijf. “Dankzij mijn kennis van zowel de praktijk als het concept kan ik nieuwe vestigingen goed helpen.” Hiernaast werkt ze op kantoor mee aan verschillende events, zoals de baristakampioenschappen en de ondernemersdag. “Een zeer afwisselende functie dus, waarin ik mijn ei goed kwijt kan.”

Tip

Haar ultieme tip aan Tio-studenten? “Benut je stages goed en zorg dat je je contacten warm houdt. Wanneer je tijdens je stage en/of afstuderen laat zien wat je in je mars hebt, kan dit later van grote waarde zijn.”

Volg Cathy op LinkedIn.

Lees meer over: afstuderen, alumni, vwo