1. Home
  2. Nieuws
  3. Afstuderen bij De Bijenkorf

Onderzoek naar online customer journey bij De Bijenkorf

Studente Internationaal Business Management Varie Michel schrijft haar afstudeerscriptie voor De Bijenkorf. “Ik houd mij bezig met de online customer journey. Het koopgedrag van klanten verschilt namelijk tussen bijvoorbeeld het kopen van een horloge en een kledingstuk. Op deze manier houd ik mij bezig met het digitale tijdperk, waar ik veel van leer.” 

Ideale afstudeerplek

Tijdens de stageperiode in het eerste jaar wilde Valérie al graag bij De Bijenkorf werken, maar ze besloot dit uit te stellen tot haar afstudeerscriptie. Valérie: “Hier ben ik erg blij mee, er was zelfs maar 1 afstudeerplek, en deze heb ik gekregen! Het is een erg leuk bedrijf, iedereen kent elkaar. Voor mij is De Bijenkorf de perfecte combinatie tussen lifestyle en mode, de kant die ik graag op wil!”

E-commerce

“Mijn afstudeeronderzoek gaat om het inzichtelijk maken van de online customer journey. Ik kijk zowel naar de nationale als de internationale klant, waarbij ik mij specifiek richt op het kopen van een zonnebril en horloge. Deze aankopen wijken namelijk af van het normale fashion gedrag. Ik vind het erg leuk dat ik mij tijdens mijn afstudeerscriptie bezig houdt de andere kant van de winkel, want de fysieke kant van de winkel is toch anders.”

Van vwo naar hbo

“Na het afronden van mijn vwo, heb ik er toch voor gekozen om naar het hbo te gaan. Ik vind het belangrijker om met een managementervaring direct praktijk ervaring op te doen. Dit leer je beter met hbo dan op de universiteit. En het praktijkgedeelte was ook de reden dat ik voor Tio heb gekozen. Het is een gezellige school, waar ook het contact met de docenten prettig is. Maar ook de mogelijkheid om veel stages in het buitenland te lopen, sprak mij direct aan. Ik wil mij graag richten op internationaal handelen en daardoor ook veel reizen voor mijn werk. Met het vak cross culture commmunications leer je dan bijvoorbeeld ook nadenken over alle culturen. Het benaderen van bedrijven en werknemers is in China bijvoorbeeld heel anders dan in Nederland.”

Volg Valérie op LinkedIn

Lees meer over: afstuderen, marketing, vwo