1. Home
  2. Nieuws
  3. Gastcolleges in Eindhoven

Gastcolleges in Eindhoven

Eigentijdse marketing, diepgaande e-commerce analyses en een ondernemer die op geheel eigen (onorthodoxe) wijze onderneemt en evenementen opzet. Dat was de rode draad tijdens de speciale gastcollegedag in Eindhoven op 17 november.

Joery van Rooij, net afgestudeerd bij de opleiding International Business Management in Eindhoven, liet de studenten zien hoe ver Google, Adwords, Analytics, Bing en Criteo werken als je daarmee de diepte in gaat. Hebben studenten al wel weet van conversie, flow en traffic? Deze presentatie was voor vele een eye-opener wat je als bedrijf kunt doen met e-commerce. Joery volgde zijn minor Management Development bij Any Lamp in Helmond. Daar heeft hij uiteindelijk ook zijn afstudeertraject gevolgd. Inmiddels werkt hij hier vast als Traffic Specialist.

Daarna nam Gianni Jorissen het stokje over. Een creatieve ondernemer, met briljante ideeën. Soms een tikkeltje eigenwijs en tegendraads maar daarmee krijgt hij de meest mooie projecten en feesten van de grond. Als organisator van Nachtdieren en het Cassettefestival nam Gianni de studenten mee in hoe hij tegen ondernemen aankijkt…. Kleding niet leuk? Dan begint hij een eigen kledinglijn. Condooms niet fijn, dan produceert hij een eigen variant (en voor alle studenten nam hij er ook een mee). De feesten die hij organiseert spreken erg aan en zijn goed bezocht. Wat hij de studenten vooral overbracht: durf creatief te zijn, sla soms linksaf als iedereen rechtsaf wil en zorg dat je weet wat je wilt.

André Kuipers bleek niet de bekende astronaut, maar een campagneleider voor Modern Marketing van The Engagement Factory uit Eindhoven. Aan de hand van een aantal cases en campagnes legde hij uit hoe marketingcommunicatie in de huidige tijd werkt; met blogs, websites, beacons en online zoekfuncties. Leuke voorbeelden en ook voor de wat traditionelere klanten mooie eigentijdse campagnes vanuit online marketing.

Daarna konden studenten een van de twee routes lopen van GLOW. Een prachtig lichtkunstfestival, met schitterende projecties al meteen op zowel het stadhuis als de Catharijnekerk, op loopafstand van Tio Eindhoven.

Volg Joery ook op LinkedIn