1. Home
  2. Nieuws
  3. Opnieuw hoge cijfers in JOB-monitor

Opnieuw hoge cijfers in JOB-monitor

Een paar maanden geleden is alle mbo-studenten gevraagd de JOB-monitor in te vullen; een onderzoek naar de tevredenheid van mbo-studenten. De resultaten zijn binnen, en Tio is heel erg trots te kunnen melden dat Tio en haar opleidingen binnen de opleidingsdomeinen opnieuw op alle onderdelen ver boven het landelijk gemiddelde scoren! Ondertussen al weer voor het vijfde jaar op een rij.

Scores per onderdeel (op een schaal van 1-5)

Mooie cijfers voor mbo-opleidingen

Studenten Commercieel Business Management beoordelen hun opleiding met een 8,0. De mbo-opleiding Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess) is eveneens goed voor een 8,0. Ook de opleiding Hotelmanagement krijgt een uitstekend rapportcijfer: een 7,8. Gemiddeld beoordelen mbo-studenten van Tio de verschillende aspecten van hun opleiding met een 7,8 tegenover het landelijk gemiddelde van een 7,1.

Tevreden studenten

Tio-studenten geven uitmuntende beoordelingen aan onder meer de onderdelen informatie, toetsing en examinering, onderwijsfaciliteiten en sfeer en veiligheid. Studenten zijn zeer tevreden met de uitgebreide informatie die zij voorafgaand aan de opleiding ontvingen, zijn tevreden over de toetsing, hebben voldoende studieruimtes en -faciliteiten en gaan met veel plezier naar Tio.

De ‘laagste’ scores zijn voor de onderwerpen lesprogramma, vaardigheden en motivatie en stage. Deze onderwerpen scoren allen een 7,4; nog steeds hoger dan gemiddeld in Nederland (6,9). Goed om te weten waar de kansen voor verbetering liggen!