1. Home
  2. Nieuws
  3. De MBA van Tio opent deuren in binnen- én buitenland

MBA opent deuren in binnen- én buitenland

De Master of Business Administration (MBA) van Tio bereidt studenten voor op een (internationale) managementfunctie aan de top. Ambitieuze studenten kunnen het internationaal erkende masterdiploma al binnen één jaar op zak hebben. Masterstudent Ben Herfst en aankomend masterstudent Anouk Strikkers vertellen: waarom kozen zij voor deze MBA van Tio en wat zijn hun ervaringen?  

De MBA wordt op alle zes de Tio-vestigingen aangeboden en is voor alle studenten met een hbo- of bachelordiploma. Ben, die Internationaal Toeristisch Management (ITM) studeerde, is bijna klaar met de master. Anouk, die Hotel- en Eventmanagement (HEM) studeerde, start komend studiejaar met de master. We gaan met ze in gesprek over studiekeuzes, internationale ambities en investeren in jezelf. 

Ben, vertel, waarom heb jij voor deze MBA gekozen? 

Ben: “Een internationale carrière in de zakenwereld was altijd al mijn droom. ITM paste perfect bij mijn doelen. In 2019 ben ik afgestudeerd en startte ik mijn eigen marketingbureau: Key-advice. Inmiddels is mijn onderneming sterk gegroeid en wil ik me graag verder ontwikkelen. Dat kan met een MBA. De titel wordt wereldwijd erkend, dus dat sluit perfect aan bij mijn internationale ambities.” 

En Anouk, waarom koos jij voor deze MBA? 

Anouk: “Tijdens mijn studie HEM en als zelfstandig ondernemer in de horeca deed ik al veel kennis en ervaring op. Ik blijf mezelf graag uitdagen en wil me verder verdiepen op bedrijfskundig niveau. Het lijkt me interessant om een helikopterview te ontwikkelen, te leren hoe ik organisatiebreed zaken kan analyseren en hoe ik die analyses op strategisch niveau om kan zetten in concrete adviezen en plannen. Ik denk dat deze MBA perfect aansluit op de praktijkervaring die ik al heb dankzij mijn stages en werk.” 

En waarom wilden jullie deze MBA graag op Tio volgen? 

Anouk: “Ik heb verschillende masters vergeleken. Maar ik moet eerlijk bekennen: toen ik van Tio’s MBA hoorde, wist ik het eigenlijk al. Het is precies de richting die ik wil. En studeren op Tio bevalt goed: kleinschalig en persoonlijk onderwijs, kundige docenten, veel netwerkmogelijkheden en een fijne sfeer. Waarom zou ik verder zoeken?” Ook toen Ben van deze masterstudie hoorde, hoefde hij niet lang na te denken. “Studeren op Tio beviel mij ook uitstekend en deze master sloot naadloos aan op het pad naar mijn dromen. Tio is meerdere keren uitgeroepen tot beste kleine hogeschool van Nederland. En als je dan doelgericht in jezelf investeert, ga dan voor het állerbeste, vind ik.”  

Anouk, wat zijn jouw verwachtingen? 

Anouk: “Ik verwacht vooral meer verdieping. Ik ben bijvoorbeeld heel erg benieuwd naar procesoptimalisatie. Tijdens mijn stages merkte ik vaak dat bepaalde processen op de werkvloer in hotels en restaurants onnodig lang duurden. Het lijkt me leuk daar meer over te leren en dat toe te passen in de praktijk. Zodat het voor je medewerkers prettiger werken is en je tegelijkertijd je omzet vergroot.” 

Ben, jij bent inmiddels al bezig met je scriptie. Hoe is de master bevallen? 

Ben: “Ik vind het waanzinnig interessant dat we dieper op lesstof ingaan dan tijdens mijn bachelor. Daarnaast zijn de modules heel divers, dat is leuk. Zo heeft Business Intelligence een cijfermatig karakter, leer ik bij Strategic Management hoe ik als director van een multinational de beste strategische keuzes maak en is Human Resource Management juist erg maatschappelijk betrokken. Tot slot maakt het samenwerken met mijn medestudenten mijn studiejaar geweldig; we staan altijd voor elkaar klaar.” 

“Ik wil er wel aan toevoegen dat een master halen in één kalenderjaar hard werken is”, gaat Ben verder. “Je leert omgaan met harde deadlines en er wordt als masterstudent een grote zelfstandigheid en inzet van je verwacht. Maar wanneer al het harde werken wordt beloond met mooie resultaten, motiveert dat enorm om het beste uit jezelf te halen.” 

Welke richting hebben jullie gekozen? 

Ben: “Ik heb gekozen voor de specialisatierichting Internationaal Management. Deze specialisatie richt zich in het bijzonder op het internationale aspect van zakendoen. Dat staat mooi in één lijn met waar ik naartoe wil.” Ook Anouk koos voor de richting International Management, vertelt ze. “Deze richting lijkt me een hele goede aanvulling op de kennis en ervaring die ik tijdens HEM opdeed en past goed bij mijn ambities.” 

Wat zijn je plannen na je master Ben? 

Ben: “Dat heb ik bewust nog niet helemaal uitgestippeld. De hoeveelheid opties neemt met mijn masterdiploma namelijk explosief toe. Verkoop ik na verdere investeringen mijn bedrijf uiteindelijk? Begin ik ergens anders een nieuw avontuur in mijn carrière? Vertrek ik naar Zuid-Amerika, het Caribisch gebied of misschien wel Curaçao of Bonaire? Eén ding is zeker: veel is mogelijk.” 

En jij Anouk? 

Anouk: “Ook ik wil mezelf nog niet te veel vastleggen en ga echt met een open blik deze master in. Maar ik word wel heel blij van hospitality in de breedste zin van het woord. Het lijkt me heel leuk om daar na mijn studie dagelijks mee bezig te zijn.” 

Tot slot, Ben, heb je nog tips voor Anouk en andere studenten die willen starten met deze master? 

Ben: “Werk hard en vier je successen. Maak een plan; bedenk hoe je je tijd in gaat delen naast de lessen en houd voldoende tijd vrij voor projecten, essays en papers. En tot slot: geniet! Geniet van alle nieuwe kennis en ervaring die je opdoet, de fijne samenwerking met je medestudenten en docenten en de geweldige sfeer op Tio. Een MBA-diploma halen in één kalenderjaar, wat op Tio kan, is uniek. Het diploma opent deuren, verrijkt jou als mens en gaat de rest van je leven met je mee.”