1. Home
  2. Nieuws
  3. Keuzegids Hbo 2021: Tio is beste kleine hogeschool

Keuzegids Hbo 2021: Tio is beste kleine hogeschool

Tio gaat voor tiende jaar op rij aan kop

Hogeschool Tio is door de Keuzegids Hbo 2021 uitgeroepen tot beste kleine hogeschool van Nederland. De Keuzegids, die vandaag is verschenen, geeft onafhankelijk advies en beoordeelt en vergelijkt de kwaliteit van ruim 1.100 hbo-opleidingen. Van alle hogescholen van Nederland heeft Tio de hoogste score behaald én alle vier de beoordeelde hbo-opleidingen van Tio staan op één, waarmee Tio al tien jaar op rij de trotse aanbieder van de best beoordeelde opleidingen van Nederland is.

Tio aan kop

“Tio voert dit jaar de Keuzegidsranglijst aan. Bijna alle opleidingen krijgen het predicaat topopleiding, waarbij International Business Management in Amsterdam en Utrecht de echte uitblinkers zijn”, aldus de Keuzegids. Het is het tiende jaar dat Tio’s hbo-opleidingen in de richtingen van hospitality, toerisme en business op één staan en door de Keuzegids Hbo als beste beoordeeld worden. Daarnaast is Tio in de gids verkozen tot beste kleine hogeschool. Van ‘kleine hogeschool’ is sprake bij 50 tot 650 eerstejaars en minstens vier beoordeelde opleidingen in twee verschillende richtingen.

Beste hotelschool

Tio’s opleiding Hotel- en Eventmanagement staat met maar liefst 93 (van de 100) punten op een gedeelde eerste plaats en gaat daarmee voor het zevende jaar aan kop. Ook Tio-studente Annoek van Bentem is enthousiast: “De studie bevalt heel goed. Tio is kleinschalig en persoonlijk. Daarnaast komen de docenten uit de praktijk, waardoor de theorie aan persoonlijke verhalen wordt gekoppeld. Dit maakt het natuurlijk extra interessant!”

Beste opleiding International Business

Met 90 punten is Tio’s opleiding International Busines Management voor het zevende jaar op rij de beste binnen het vakgebied. Die leiderspositie is een van de redenen waarom student Joris Drenth voor deze Tio-opleiding koos. “Het is een hele brede businessstudie die alles heeft: van e-commerce tot finance, en van het bank- en beurswezen tot entrepreneurship. Bovendien is het al jarenlang de beste businessstudie van Nederland.”

Beste opleiding Commerciële Economie

Met 88 punten staat de opleiding Commerciële Economie en Ondernemerschap van Tio, voor het vijfde jaar op rij, op nummer één. De Keuzegids over de opleiding: “Bij Tio kun je de opleiding particulier volgen met een grote focus op ondernemerschap en minors in onder andere eventmanagement en international financial management.

Beste toerisme-opleiding

Ook binnen het vakgebied toerisme scoort Tio’s opleiding Internationaal Toeristisch Management veruit het best: met 86 punten staat de opleiding nu voor het tiende jaar op rij op nummer één. Tio-studente Kim Teleng onderschrijft de positieve uitslag: “Ik vond de reiswereld heel interessant, maar kom oorspronkelijk uit de evenementenwereld en wilde me ook daarin blijven ontwikkelen. Met deze opleiding bood Tio voor mij het hele plaatje. De kansen die ik heb gekregen dankzij Tio kan niemand me meer afnemen.”

Ontdek Tio op de open dag

Maak kennis met de beste kleine hogeschool

Ontdek Tio, het unieke Tio-concept en haar bekroonde opleidingen tijdens de kleinschalige open dagen. Vanaf 24 oktober organiseert Tio elk weekend een open dag op een van de Tio-vestigingen, geheel coronaproof. Online een open dag bijwonen is ook mogelijk.


Bron: Keuzegids Hbo 2021