1. Home
  2. Nieuws
  3. ‘Tio's MBA bereidt je goed voor op een internationale carrière’

‘Tio's MBA bereidt je goed voor op een internationale carrière’

Al op de middelbare school had Rutger van Leeuwen de ambitie om carrière te maken in het internationale bedrijfsleven. Na het hbo was het voor hem een logische stap om de Master of Business Administration (MBA) van Tio te volgen. Inmiddels heeft hij zijn droom al bijna waargemaakt, want nog vóór zijn afstuderen heeft de ondernemende Rutger zijn eerste aanbod voor een baan in het buitenland al binnen.

Op de middelbare school wist Rutger het al: hij wilde een internationaal georiënteerde studie volgen in de richtingen van marketing, finance én ondernemerschap. In de hbo-opleiding Internationaal Business Management van Tio kwam voor hem alles samen. Rutger deelt zijn ervaringen en vertelt waarom hij uiteindelijk besloot door te studeren.

Van vwo naar hbo

Rutger heeft vwo gedaan. De keuze voor een hbo-opleiding was heel bewust, vertelt hij. “De manier van lesgeven op de universiteit paste niet goed bij mij. Ik had meer behoefte aan klassikaal onderwijs met voldoende contacturen. Toen ik hoorde van het persoonlijke onderwijs, de kleine klassen én de internationale mogelijkheden van Tio, sprak dat me direct aan. Op de open dag van Tio voelde het gelijk goed.”

Praktijkervaring in binnen- én buitenland

Rutger wist al gauw dat hij de juiste keuze had gemaakt. “Het studieprogramma van Internationaal Business Management sloot goed aan op mijn interesses en ambities. Bovendien kreeg ik de kans veel praktijkervaring op te doen. Ik liep stage bij een 5-sterrenhotel op Malta en bij een 5-sterrenresort op Curaçao. Daarnaast werkte ik als penningmeester van het landelijke bestuur van de studentenvereniging van Tio L.S.V. Cognatio. Ook van de vele praktijkgerichte studieprojecten leerde ik veel. Al die praktijkervaring heeft mijn cv echt doen groeien.”

Breed inzetbaar

De businessopleiding van Tio zorgt voor een stevige zakelijke en economische basis, met veel aandacht voor finance en e-commerce. “Bij deze businessopleiding word je breed opgeleid en met die zakelijke en economische basis kun je in veel verschillende sectoren terecht”, legt Rutger uit. “Zelf vind ik de wereld van hospitality bijvoorbeeld ontzettend interessant en daar sluit mijn businessachtergrond ook heel goed op aan. Dat heb ik tijdens mijn stages wel ervaren. Dankzij Internationaal Business Management ben ik breed inzetbaar en dat is een prettig idee. Bij Tio word je goed voorbereid op een carrière in binnen- én buitenland.”

Doorstromen naar master

Na zijn hbo-opleiding besloot Rutger door te studeren. Hij wilde zich verder ontwikkelen op het gebied van bedrijfsprocessen. “Ik heb verschillende masters vergeleken, maar uiteindelijk kwam ik toch bij de MBA van Tio uit. Het studieprogramma sprak me heel erg aan, maar ook de manier van lesgeven past gewoon heel erg goed bij mij. De kleine klassen, het persoonlijke contact met de docenten, de internationale mogelijkheden. Het voelde als een vertrouwde keuze.”

Bedrijfsprocessen herkennen en implementeren

Inmiddels is Rutger halverwege de master en is hij nog altijd blij met zijn keuze. “Het bevalt hartstikke goed, ik vind het heel interessant allemaal. Je leert bedrijfsprocessen zo effectief en efficiënt mogelijk in te richten. Veel meer dan op het hbo ontwikkel je een soort helikopterview, waardoor je overzicht leert houden op alle processen binnen een bedrijf en beslissingen leert nemen op strategisch niveau. De docenten van Tio zijn bovendien vaak nog actief in het werkveld en gebruiken veel actuele praktijkvoorbeelden in de lessen, dat is heel leerzaam.”

Klaar voor het (internationale) werkveld

Rutger weet inmiddels waar zijn toekomst ligt: in het operationeel management van een luxe, internationaal 4-­ of 5-sterrenhotel. “De afgelopen jaren heb ik zo veel geleerd op Tio; ik heb de kennis, ervaring en de vaardigheden in huis voor een goede managementfunctie. Op Tio heb ik mezelf echt leren presenteren op de nationale én internationale markt. Bij het 5-sterrenresort op Curaçao waar ik stage heb gelopen, heb ik al een open aanbod voor een baan gehad. Maar misschien kies ik uiteindelijk wel voor een hotel in Nederland. Wie weet, het ligt nog helemaal open!”