1. Home
  2. Nieuws
  3. NSE: Studenten zeer tevreden over Tio

Studenten zeer tevreden over Tio

Jaarlijks vullen studenten de Nationale Studenten Enquête (NSE) in; een belangrijke graadmeter voor de kwaliteit van het onderwijs van verschillende onderwijsinstellingen. Tio gaat al jarenlang aan kop in diverse rankings. Tio is dan ook trots te melden dat de studenten opnieuw zeer tevreden zijn, met nóg hogere scores dan vorig jaar. Gemiddeld geven studenten Tio een 4,1 op een vijfpuntsschaal. Het meest tevreden zijn studenten over de algemene sfeer, voorbereiding op de beroepsloopbaan, groepsgrootte en internationalisering.

Goed voorbereid aan het werk

Qua voorbereiding op de beroepsloopbaan behaalt Tio uitstekende scores. Tio biedt studenten veel stagemogelijkheden, biedt regelmatig masterclasses aan van gastsprekers uit de branche en zorgt voor praktijkgericht onderwijs. Dat leidt tot meer kansen op de arbeidsmarkt, beaamt ook studente Eveline Renssen: “Ik voel me vereerd dat ik een topopleiding mag doen en zou niets anders willen. Als Tio-student ben je heel erg gewild. Recruiters kijken nu al op mijn LinkedIn-pagina!”

Persoonlijke aandacht door kleine klassen

Op Tio heb je les in klassen van gemiddeld slechts 11 studenten. Hierdoor krijg je veel persoonlijke aandacht en interactie, en dat wordt erg gewaardeerd door de studenten! De NSE-score: een mooie 4,3 van de 5.

Internationaal karakter

Tio biedt steeds meer opleidingen in het Engels aan, internationale studenten weten Tio steeds beter te vinden en er zijn voor studenten veel mogelijkheden om de wereld te ontdekken. Bijvoorbeeld door internationale stages, een Minor Study Abroad of studiereizen. Niet voor niets behaalt Tio een 4,3 op dit onderdeel.

Gezellige sfeer

Ook de goede sfeer op Tio springt eruit in de resultaten: studenten geven de sfeer gemiddeld een 4,4 op een schaal van 5. De gezelligste vestiging is Tio Hengelo, met een 4,6. Vestigingsmanager Maurice Krabbenborg: “Studenten gaan echt met plezier naar school. Een prettige, professionele studie-omgeving waar het ook gewoon gezellig is, vind ik erg belangrijk. De studententijd is de mooiste tijd van je leven, toch?”

De NSE wordt uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van Studiekeuze123.