NSE 2022: Tio-studenten heel tevreden over opleiding

Resultaten Nationale Studenten Enquête bekend

Tio behaalt opnieuw mooie scores in de Nationale Studenten Enquête (NSE). In deze jaarlijkse enquête geven hbo- en wo-studenten hun mening over verschillende onderdelen van hun opleiding. Tio-studenten geven vooral hoge cijfers aan de inhoud van hun opleiding, de aangeleerde vaardigheden, de docent uit de praktijk en de goede sfeer.

Tevredenheid over de opleiding

Ben je tevreden over je opleiding? Hoe doen de docenten het? Zijn de studiefaciliteiten goed, en hoe is de sfeer? Deze en meer vragen beantwoordden de studenten die deelnamen aan de NSE. Met de resultaten helpen ze studiekiezers een eerlijk beeld te vormen van de opleiding, en weten de opleiders waar nog verbeterpunten liggen. Ook Tio’s studenten vulden de enquête in.

Tio Groningen maakt goede start met Hotel- en Eventmanagement

Tio’s nieuwste vestiging in Groningen maakt een kickstart: de opleiding Hotel- en Eventmanagement van Tio Groningen haalt meteen de hoogste cijfers in de NSE. Hoewel de vestiging nieuw is, voelen studenten zich er al helemaal thuis: ze geven de sfeer op de vestiging een 5 van de 5. Een dikke 10 dus! Ook zijn ze over het algemeen zeer tevreden (4,6), waarderen ze de inhoud van de opleiding (4,4) en de vaardigheden die ze hebben geleerd (4,4), en blijkt dat ze goed te spreken zijn over Tio’s voorbereiding op de beroepsloopbaan (4,4). Ook op de andere vestigingen zijn Tio’s Hotel- en Eventmanagementstudenten tevreden, met een gemiddelde van 4 punten op een schaal van 5.

Studenten zeer tevreden over Commerciële Economie en Ondernemerschap

Ook Tio’s opleiding Commerciële Economie en Ondernemerschap springt eruit in de NSE-resultaten: alle deelnemende vestigingen scoren bovengemiddeld goed. Ook hier valt vooral de goede sfeer op, met een gemiddelde van 4,4 op een schaal van 5. Ook de inhoud van de opleiding (4,1), vaardigheden die de studenten hebben geleerd (4,2), kwaliteit van de docenten (4,2) en studiebegeleiding (4,3) worden zeer positief beoordeeld.

International Business Management: hoogste scores

In de business-branche gooit Tio’s opleiding International Business Management hoge ogen: vijf vestigingen staan in de top zes, en Tio Hengelo heeft de hoogste scores. Het geheim? De docenten uit de praktijk! Studenten beoordelen de docenten in Hengelo uitstekend met maar liefst 4,5 punten.

Ook Internationaal Toeristisch Management scoort hoog

En de toerismestudenten? Die geven hun opleiding gemiddeld een 4,1 op een schaal van 5. Daarmee behaalt Tio opnieuw de hoogste scores. De sfeer is goed (4,3), Tio bereidt studenten goed voor op de beroepsloopbaan (4,3) en studenten leren veel algemene vaardigheden (4,2), komt naar voren uit de enquêtes van Tio’s toerisme-studenten.

Resultaten op themascores

In onderstaand schema is de tevredenheid van de studenten mooi weergegeven. Tio scoort op alle thema’s boven het landelijke gemiddelde.

NSE-scores per thema

Studiekeuze123 is verantwoordelijk voor de uitvoering van de NSE. Bekijk voor de volledige resultaten het NSE Dashboard.