1. Home
  2. Nieuws
  3. Sofie loopt stage bij marktleider TUI

“TUI is een mooi bedrijf waar ik veel kan leren”

Toerisme-studente Sofie Roctus loopt stage bij TUI, waar ze samen met de afdeling de groepsreizen van A tot Z samenstelt. “Mijn taken zijn heel erg afwisselend”, vertelt ze, “en iedere keer weer anders omdat het maatwerk is.”

Geen dag is hetzelfde, vertelt ze. “Zo vraag ik regelmatig kamers aan bij hotels, heb ik mailcontact met agenten en vraag ik vluchten op bij airlines. Daarnaast komen er ook verschillende administratieve taken bij.”

“En sinds vorige week”, gaat Sofie verder, “ben ik een van de aanspreekpunten voor de projectmanager voor Team LottoNL-Jumbo. Voor haar zoek ik hotels, vluchten en treinreizen uit om de reizen voor de Giro d'Italia, Tour de France of de Vuelta a España samen te kunnen stellen. Dat het werk zo afwisselend is vind ik heel leuk.”

Leerzame stage

Stage lopen voor TUI was een bewuste keuze van Sofie. “TUI is marktleider in de toeristische branche. Daarnaast vond ik het een mooi bedrijf waar ik veel zou kunnen leren. Ik merk inderdaad dat ik snel veel taken oppik en zelfstandig aan de slag kan. Daarnaast heb ik geleerd hoe belangrijk het is om geconcentreerd te werken, want er kunnen geen fouten worden gemaakt.”

Doorstromen binnen Tio

Sofie studeert Internationaal Toeristisch Management in Eindhoven. “Eerst heb ik de mbo4-opleiding Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess) gevolgd. Ik had het heel erg naar mijn zin op Tio en besloot daarna een hbo-opleiding te doen. Wat ik wil doen als ik geslaagd ben weet ik nog niet precies, maar het lijkt me geweldig en uitdagend om mijn eigen onderneming te starten!”

Volg Sofie op LinkedIn.

We hebben Sofie gevraagd hoe zij haar hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Uitstekend
  • Hoe beoordeel je Tio? Uitstekend
Lees meer over: ratings, stage, toerisme