1. Home
  2. Nieuws
  3. Stewardess bij Transavia: een droom die uitkomt

Stewardess bij Transavia: een droom die uitkomt

Van kleins af aan had ze een droom: de lucht in. Inmiddels heeft ze die droom waargemaakt en vliegt ze als cabin attendant van Amsterdam naar Dubai en van Barcelona naar Casablanca. Oud-Tio-studente Jacky Aerts: “Geen dag is hetzelfde als stewardess, die afwisseling maakt het zo leuk. Iedere dag weer nieuwe passagiers en andere bestemmingen!”

Van brandjes blussen en reanimeren tot serveren

“Als cabin attendant ben ik verantwoordelijk voor de veiligheid van de passagiers”, vertelt Jacky Aerts enthousiast. “Samen met de crew ontvang ik de passagiers aan boord en zorg dat ze een comfortabele en veilige vlucht hebben. Onderweg doen we ook food- en drinkservice, en shoppings met taxfreeproducten.”

Flight safety is het belangrijkste”, vertelt Jacky verder. “Je weet nooit wat er onderweg gebeurt. We krijgen regelmatig trainingen om ons voor te bereiden op bijvoorbeeld opvliegende passagiers, een medisch geval, toiletbrand of noodlanding. Als stewardess neem je tijdens een vlucht meerdere functies aan.”

Van Tio naar Transavia

Jacky studeerde Internationaal Toeristisch Management aan Tio. “Ik heb een hele leuke studietijd gehad, kijk er met een positief gevoel op terug. Vooral het informele en kleinschalige vond ik fijn. Met veel docenten had ik een goede klik; met sommige heb ik zelfs nog steeds contact. Verder heb ik nog steeds veel profijt van de communicatievakken; communicatie is binnen deze sector, zowel binnen de crew als naar de passagiers, heel belangrijk.”

Met Transavia de wereld over

Cabin attendant bij Transavia is Jacky’s eerste baan na haar afstuderen. “Heel leuk om voor deze luchtvaartmaatschappij te mogen werken! Het is een fris bedrijf met veel ontwikkelingen.” Behalve de vluchten binnen Europa doet Jacky ook wel eens vluchten naar Marokko, Dubai of Egypte. “Die afwisseling, dat vind ik het allerleukste. Iedere dag weer nieuwe passagiers, andere collega’s en verschillende bestemmingen.”

‘Bekende’ passagier aan boord

“Je maakt veel dingen mee als stewardess. Minder leuke dingen, zoals medische gevallen, maar ook hele leuke dingen. Zoals een zilveren bruidspaar bijvoorbeeld, dat op ‘huwelijksreis’ gaat.” Of, zoals laatst, toen Jacky ineens de directeur van Hogeschool Tio, op een vlucht tegenkwam. “Ik sprak hem aan en ik dacht: ohh wat leuk! Dat ik de directeur van Tio tegenkwam was een echte verrassing. Heel toevallig!”

De wereld aan je voeten met Tio's toerisme-opleiding

“Van kinds af aan wilde ik graag de lucht in”, sluit Jacky af. “Maar ik wilde daarnaast ook heel graag het toerisme in. Daarom heb ik voor de hbo-opleiding Internationaal Toeristisch Management gekozen; die opleiding was wat breder. Nu ben ik 100% bezig met vliegen, maar op termijn wil ik ook meer met toerisme gaan doen. Dat kan perfect met deze studie!”

Volg Jacky op LinkedIn

We hebben Jacky gevraagd hoe zij haar hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Uitstekend
  • Hoe beoordeel je Tio? Uitstekend