1. Home
  2. Nieuws
  3. Tio-alumni Sophie en Boy vliegen de wereld rond

Tio-alumni Sophie en Boy vliegen de wereld rond

Sophie de Weerdt en Boy Masius hebben na hun studie bij Tio de carrière van hun dromen gevonden. Met Boy en mede-Tio-alumnus Victor van der Linden als oprichters en Sophie als Aviation Event Manager is Bluetail Aviation één van de vele succesvolle ondernemingen met een Tio-tintje.

Deze boutique-vliegschool verzorgt vliegles en Flying Adventures met Cirrus-vliegtuigen, kleine maar zeer luxe propellervliegtuigen: “We trainen je van 0 naar 100, waar je maar wilt: van een paar dagen in Portugal tot een week in de VS. Geen eindeloze vluchten van Lelystad naar Teuge, maar écht grenzeloze vliegtraining.”

Van studiegenoten …

Sophie: “Wij kennen elkaar van Tio! Ik heb Internationaal Toeristisch Management gestudeerd en daarnaast voor Tio gewerkt. Ik gaf presentaties, organiseerde internationale beurzen en ging ook mee naar het buitenland, India bijvoorbeeld. Boy en ik zijn in die tijd aan elkaar gelinkt.”

Boy: “We werkten veel samen en raakten helemaal op elkaar ingespeeld. Je weet wat je zelf goed kan en wat de ander kan en vult elkaar perfect aan. Dat merkten we ook altijd wanneer wij één van de vele presentatieduo’s op een event waren. Bij anderen zaten de studenten helemaal onderuitgezakt kauwgom te kauwen, maar wij hadden de volle aandacht!”

… tot collega’s

Boy: “Na Tio ben ik samen met mijn beste vriend Victor, die ik ook van Tio ken, Bluetail Aviation begonnen. Toen we iemand nodig hadden met een eigen visie op reizen, die goed kan plannen en organiseren én commercieel sterk is dacht ik meteen: Sophie! We dronken een kop koffie en de kogel was eigenlijk meteen door de kerk.”

Bluetail Aviation

Boy: “Na mijn hbo-opleiding International Business Management ben ik als vermogensbeheerder begonnen in Amsterdam. Dat was in het begin hartstikke leuk, maar ik had het al snel gezien. Op het moment dat ik dat besefte belde Victor vanuit Boston. Hij was naast het afstuderen daar zijn vliegbrevet aan het halen. Of ik zin had om mee te gaan? Ik heb toen letterlijk de eerste vlucht gepakt. Daar maakte ik kennis met de Cirrus Aircraft. Bij een vliegtuig denk je toch aan knopjes en metertjes vanbinnen, maar dit was een soort luxe SUV of Porsche! Vanaf het moment dat ik opsteeg was ik verkocht: dit is wat ik wil met mijn leven! Waarom is dit er nog niet in Nederland? Wij zagen een businesscase. In onze hotelkamer zijn we meteen gaan schetsen. Hoe zou zoiets eruitzien, wat hebben we nodig?

Via een investering konden we twee Cirrus-toestellen bemachtigen. In het half jaar tussen de bestelling en levering van de vliegtuigen zijn we binnen ons netwerk op zoek gegaan naar klanten. De vliegtuigen hebben we zelf opgehaald. We vlogen van Tennessee in Amerika via Canada, Groenland, IJsland en Schotland naar Nederland. Deze ‘Oceanic Crossing’ staat op de bucketlist van elke piloot. Wie komt er nou op Groenland? Daar zie je eindeloze landschappen en de walvissen voorbijzwemmen! Dit werd onze eerste Flying Adventure.”

Sophie: “We hebben een prachtige hangaar op het vliegveld in Teuge. In dit Experience Center staan twee Cirrus-toestellen en er is een simulator die we ook gebruiken voor instructies en evenementen. Wat wij doen sluit ook goed aan bij de verschillende facetten binnen Tio: de businesskant, het opzetten en runnen van een bedrijf, hospitality gericht op het luxe segment, en toerisme en reizen natuurlijk. Onze klanten zijn een hele specifieke doelgroep, de echt avontuurlijke piloten. Als je aan hen vertelt wat voor unieke kansen we bieden, dan hebben ze hun koffers eigenlijk al klaarstaan.”

Toekomstdromen?

Boy: “Binnen vijf jaar willen we een rondje om de wereld aanbieden met deze vliegtuigen. Hoe vet zou dat zijn?

Sophie: “Het aantal mensen dat ooit in een propellertoestel de wereld is rondgevlogen is op één hand te tellen. Wij zijn ervan overtuigd dat wij de avonturiers kunnen vinden die dat fantastisch vinden. Die tijdens hun volgende borrel willen vertellen: Ik ben de wereld overgevlogen en heb prachtige plekken gezien waar andere vliegtuigen helemaal niet kunnen komen!”

Kiezen voor Tio

Sophie: “Ik kijk terug op een mooie periode waarin ik veel van de wereld heb gezien. Ik kom uit een echte ondernemersfamilie en die mindset wordt ook gestimuleerd bij Tio. Je wordt breed opgeleid en krijgt alle handvatten die je nodig hebt voor de toekomst. En de connecties! Wanneer je je tijdens je studie inzet voor Tio en je netwerk blijft ontwikkelen kan het zomaar zijn dat het balletje jouw kant op komt rollen. Dat is mij zeker gebeurd: dat telefoontje zag ik niet aankomen en nu werken we als drie oud-Tio-studenten samen.”

Boy: “Tijdens mijn studie leerde ik met andere culturen omgaan. Hoe doen Amerikanen zaken, of Belgen? Door als student veel in het buitenland te zijn geweest kan ik omgaan en onderhandelen met verschillende klanten en zakelijke relaties. Als beginnend ondernemer moet je veel zelf doen, van het in de markt zetten van je bedrijf tot de financiële kant. Doordat Sophie, Victor en ikzelf van Tio komen weten wij precies wat er moet gebeuren en hoe we dat voor elkaar krijgen. Als je een goeie businessopleiding zoekt is Tio eigenlijk de enige keuze in Nederland. Je kan óf naar de universiteit, óf je kan echt wat leren: en dan ga je naar Tio.”

Tips voor Tio-studenten?

Sophie: “Haal alles eruit wat erin zit! Help mee met open dagen of evenementen en werk tijdens projecten met verschillende mensen samen. Daar komen waardevolle connecties uit. Mensen vragen me wel eens: ‘jij organiseert reizen met privévliegtuigen naar de mooiste uithoeken van de wereld, in de mooiste hotels met de meest fantastische activiteiten, hoe heb je ervoor gezorgd dat dat jouw baan is?’ Dan zeg ik heel simpel: ik ben gewoon gebeld. Dat telefoontje kwam omdat Boy wist wat ik kan en wat je aan mij hebt. Als ik nooit die 200% inzet had getoond, dan was dat niet gebeurd! Stel dat ik gewoon had gedacht: een zes of zeven is ook prima en ik doe gewoon wat ik moet doen … dan haal je wel je diploma, maar heb je dan jezelf van je beste kant laten zien?”

Boy: “Heel simpel: Leren vliegen! Het is zo gaaf om op deze manier meer van de wereld te kunnen zien, ik kan het iedereen aanbevelen.”