1. Home
  2. Nieuws
  3. Uitdagende businessvraagstukken bij NS voor ambitieuze Kim

Uitdagende baan bij de NS afdeling Risk, Legal & Compliance

De realistische en ‘strijdlustige’ projecten tijdens mijn opleiding hebben me goed voorbereid op het bedrijfsleven

Dankzij haar hbo-opleiding International Business Management ontwikkelde ze een internationale blik en leerde ze waar haar ambities lagen. De ambitieuze Kim Berger weet wat ze wil en hoe ze daar moet komen. “Ik heb internationale ambities om bedrijven te helpen anticiperen op veranderende omgevingen.”

Veelzijdige en leerzame functie

Kim werkt voor SPF Beheer; een pensioenfonds van de NS. “Aangezien de organisatie onderdeel is van NS, zag ik genoeg mogelijkheden”, vertelt Kim. “Ik werk op de afdeling Risk, Legal & Compliance. Grote ondernemingen zijn vaak onderhevig aan interne en externe risico’s. Het is belangrijk om hierop te anticiperen en processen te verbeteren.”

“Binnen onze afdeling focust Risk zich voornamelijk op deze risico’s”, legt Kim uit. “Legal houdt zich bezig met de juridische kant en Compliance zorgt ervoor dat de organisatie eerlijk en integer handelt. De veelzijdigheid van dit werk sprak me gelijk aan, ik wist dat ik er enorm veel zou gaan leren. De kritische blik die je mag hebben op de processen en organisatie vind ik erg leuk; ik ben nogal een pittig en kritisch typetje, dus dat past erg goed!”

Internationale blik

Dankzij haar opleiding International Business, die Kim vorig jaar afrondde aan Hogeschool Tio in Utrecht, weet ze precies wat ze wil en hoe ze dat kan bereiken. “De realistische en ‘strijdlustige’ projecten tijdens de studie hebben me goed voorbereid op het echte bedrijfsleven. Deze businessopleiding heeft mijn ambities versterkt. Dankzij het veelzijdige vakkenpakket van de studie heb ik geleerd wat ik leuk vind en waar ik goed in ben. Ik heb een internationale blik ontwikkeld.”

Eigen consultancyclub

Mijn droom is altijd al geweest een eigen consultancyclub op te zetten en internationale bedrijven te helpen anticiperen op een veranderende omgeving”, gaat Kim enthousiast verder. Hoe ze dat gaat aanpakken, weet deze doelgerichte carrièrevrouw al precies: “Tussen de werkzaamheden bij SPF Beheer door heb ik mijn pre-master gehaald en in september begin ik aan de master MBA Strategy aan de UVA. Ik zie dat grote bedrijven hun strategieën soms niet optimaal benutten en niet meegaan met de tijd. Met een eigen consultancyclub zou ik graag de risico's en zwaktes van bedrijven omzetten in kansen en nieuwe successen. Lijkt me echt super gaaf!”

We hebben Kim gevraagd hoe zij haar hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Uitstekend
  • Hoe beoordeel je Tio? Goed

Volg Kim op LinkedIn.