1. Home
  2. Nieuws
  3. “Als Tio-student heb je een sterkere positie op de arbeidsmarkt”

“Als Tio-student heb je een sterkere positie op de arbeidsmarkt”

De praktijkgerichte lessen, de kleinschaligheid en de mogelijkheid tot het volgen van een verkort traject; een greep uit de redenen waarom Hidde vorig jaar koos voor Tio. Maar de belangrijkste reden was misschien nog wel dat hij heel goed weet wat hij wil – een eigen bedrijf in sieraden en horloges – en hoe hij dat gaat bereiken: “Tio staat nu eenmaal goed op je cv; mensen zien dat je van aanpakken weet.”

Leerzame én leuke lessen

De ambitieuze Hidde de Bruijn studeert Hotelmanagement aan Tio Eindhoven. Gastvrijheid en hospitality spraken hem altijd al aan. Inmiddels zit zijn eerste jaar er alweer bijna op en hij is blij met zijn keuze voor Tio. Hidde: “Ik heb voor Tio gekozen omdat het de beste middelbare hotelschool van Nederland is. En vanwege de persoonlijke aanpak en de goede docenten. Dat heb ik het afgelopen jaar wel gemerkt; dankzij hun praktijkervaring zijn de lessen niet alleen leerzaam, maar ook erg leuk.”

Ook studeren in Eindhoven bevalt Hidde goed. “Ik kom uit Helmond, dus voor mij is het lekker dichtbij. De vestiging is mooi centraal gelegen. Het is kleinschalig en er heerst een fijne sfeer, iedereen is heel vriendelijk.”

Na je studie meteen aan het werk

Hidde helpt regelmatig mee op een open dag. Enthousiast vertelt hij: “Ik vind dat heel leuk om te doen. Je staat veel mensen te woord en het is altijd gezellig. En de extra studiepunten zijn mooi meegenomen.”

Hidde deelt zijn enthousiasme over zijn opleiding aan Tio graag met anderen. “Ik zou het iedereen aanraden die geïnteresseerd is in deze richting. Het is een duurdere opleiding, maar het is het waard. Zeker als je een verkort traject wil doen. Na je opleiding kun je vaak meteen aan het werk, dat is ook zeker wat waard.”

Voorkeursbehandeling als Tio-student

Hidde heeft grote ambities. “Over tien jaar heb ik een eigen bedrijf in sieraden en horloges. Daar heb ik altijd al iets mee gehad.” Dat hij daarom voor Hotelmanagement aan Tio heeft gekozen is geen toeval; op de opleiding leer je alles over allround management en het leiden van een succesvolle onderneming. “Maar Tio staat ook gewoon goed op je cv. Als Tio-student krijg je toch een voorkeursbehandeling; mensen weten dat je een bepaald niveau hebt en van aanpakken weet. Je hebt gewoon een sterkere positie op de arbeidsmarkt.”

Volg Hidde op LinkedIn.