1. Home
  2. Nieuws
  3. Tio Career Event: waar bedrijven en stagiairs elkaar vinden

Tio Career Event: waar bedrijven en stagiairs elkaar vinden

Ruim 150 bedrijven op zoek naar stagiairs en ruim 1500 studenten op zoek naar een stage. Ze komen samen op het Tio Career Event, met in 2017 als thema ‘What’s your ambition?’.

Trendtour

Nieuw dit jaar op het Career Event is de trendtour. Ideaal voor studenten die zich breed willen oriënteren of nog geen idee hebben wat voor stage ze zouden willen lopen. Deelnemers aan de trendtour krijgen een headset op en gaan langs bij relevante bedrijven op de beurs, die een pitch geven van twee minuten en vragen beantwoorden van de studenten. 

De bedrijven

RegardzJetske van Voorthuizen, HR people manager bij Regardz Hospitality Group B.V.: “We zijn al eerder op de bedrijvenbeurs van Tio geweest en hebben toen leuke gesprekken met enthousiaste Tio-studenten gehad. We hebben ook al eerder een stagiaire gehad van Tio en dat is goed bevallen. Onze indruk van Tio-studenten is goed: ze zijn enthousiast en kiezen heel bewust voor Tio.”

Yvette Dusee, Assistent Director of Human Resources bij Hotel Okura Amsterdam: “Mijn indruk van Tio-studenten is goed: ze zijn meedenkend, pro-actief en zetten zich goed in. Ik hoop vandaag dus weer een geschikte kandidaat te vinden die in de toekomst wellicht kan doorgroeien tot een goede medewerker van Okura!”

Hotel de L'EuropeMichou Vreeswijk, HR manager van De L’Europe: “We zijn al vaker op de bedrijvenbeurs van Tio geweest en hebben regelmatig Tio-stagiairs; meestal drie per jaar. Daar zitten hele goede studenten tussen, die gaan er helemaal voor!”

Michelle van Kuijzen, HR-medewerker van het stagebureau van ABN AMRO MeesPierson: “De Tio-studenten zien er vandaag allemaal keurig uit en tonen veel interesse. We hebben zelfs al een student gesproken die wel geschikt zou zijn.”

KLM Groundservices

Renny Strous, recruiter / mbo-stagecoördinator KLM ground staff van KLM Groundservices: “Ik heb vandaag al veel studenten gesproken, ze zijn heel enthousiast! KLM is een groot bedrijf met veel stageplaatsen. We werken veel samen met Tio, dat bevalt heel goed. Eerst alleen met de opleiding SRH, maar sinds kort ook op hbo-niveau. Mijn indruk van de Tio-studenten is goed: ze zijn gemotiveerd, enthousiast, serieus en goed ontwikkeld. Vandaag heb ik ook twee Tio-studenten meegenomen naar de bedrijvenbeurs die stage lopen bij KLM. Zij kunnen hun eigen ervaringen delen met de Tio-studenten op de beurs. Ze doen het heel erg goed!"

Intercontinental Amstel Amsterdam

Jona Verhoeven, Assistant Human Resources Manager bij InterContinental Amstel Amsterdam: “Wij hebben altijd een aantal Tio-studenten dat bij ons stage loopt. We hebben nu zelfs al een Tio-student aangenomen om in juni stage te lopen. Die is er lekker vroeg bij dus! Wij zijn heel tevreden over Tio-stagiairs."

Landal Greensparks

Micha van der Want, Marketing & Recruitment bij Landal GreenParks: “Ons bedrijf is al vaker op deze bedrijvenbeurs geweest en daar zijn toen ook verschillende stages uit voortgekomen. Alles is goed geregeld vandaag op de beurs; een prima organisatie!”

Bilderberg

Tina Warnar, HR adviseur van Bilderberg: “We hebben bij Bilderberg vaker stagiairs van Tio gehad en dat is goed bevallen, ze hebben een goede indruk gemaakt. Tio-studenten zijn heel gemotiveerd.”

Roompot Vakanties

Dennis ter Beek, Parkmanager bij Roompot Vakanties: “Onze eerste indruk van de studenten vandaag is dat ze er representatief uitzien. Onze collega’s van het hoofdkantoor hadden vorig jaar een Tio-stagiaire en dat is goed bevallen.”

Comfortvilla

Marcel Kamer, directeur van Comfortvilla – Villa Expert BV: “Ik ben hier om nieuwe stagiairs of medewerkers te werven. Ik ben al eerder op de bedrijvenbeurs van Tio geweest, vijf keer zelfs, en dat is goed bevallen. Tio-studenten zijn serieus en weten waar ze aan beginnen. Dat werkt heel goed.”

Barplanet

Marlon Petta, Sales & Accountmanager bij Barplanet: “We hebben elk jaar een of twee Tio’ers stagelopen. We hebben er goede ervaringen mee. De meesten blijven ook nog wel een jaar hangen, één werkt er nu nog. Stagiairs krijgen bij Barplanet de vrije hand. Daar leren ze het meeste van.”

Grand hotel Karel VBetty Piepot, Hoofd Personeelszaken bij Grand Hotel Karel V: “Vorig jaar stonden wij voor het eerst op de beurs tijdens het Tio Career Event. We hebben toen twee van onze drie Tio-stagiairs ontmoet, dus dat was een succes. De drie Tio-studenten hebben tot genoegen stage gelopen bij ons.”

Future Hospitality SystemsJoost Keus, Sales Manager bij Future Hospitality Systems, onderdeel van MEWS: “Ik heb zelf op Tio gestudeerd en heb er een toptijd gehad! Ik heb nog steeds contact met mijn klasgenoten. Ik heb ook echt iets gehad aan mijn opleiding. Acht jaar heb ik in de hotellerie gewerkt en toen was ik toe aan iets nieuws. Nu dus de hotelsoftware. Het bedrijf bestaat twee jaar en we hebben tot nu toe twee Tio-stagiairs gehad. We willen er altijd zeker één hebben!”

De studenten

Sanne en Ida, hbo-studente Hotel- en Eventmanagement in Utrecht: “Het is fijn om verschillende stagebedrijven te kunnen spreken op de bedrijvenbeurs. Wij hopen vandaag een duidelijke keuze voor onze stage te kunnen maken. Vorig jaar zijn we ook op het Tio Career Event geweest. Dat was interessant, we hebben toen ook al veel inspiratie op kunnen doen!”

Rosanne, mbo-studente Hotelmanagement in Amsterdam: “Het is een lange maar leuke dag. Ik heb verschillende bedrijven gesproken op de bedrijvenbeurs; ik heb veel inspiratie op kunnen doen vandaag.”

Fleur, studente Internationaal Toeristisch Management in Hengelo: “Ik ben hier om nieuwe bedrijven te leren kennen. Daarvoor is het Career Event heel handig. Het liefst zou ik stage lopen als productmanager bij een touroperator.”

Rolf, hbo-student Hotel- en Eventmanagement in Utrecht: “Zo’n Career Event is uniek onder de hbo-opleidingen. Ik ben op zoek naar een tweede stageplek en heb nog geen idee wat ik wil, dus ik kan me hier perfect oriënteren.”

Derk, hbo-student Commerciële Economie en Ondernemerschap uit Utrecht: “Ik ga zeker even langs bij de stand van ABN. Daar ben ik wel benieuwd naar.”

Ricardo, student Hotel- en Eventmanagement in Eindhoven: “Ik heb mijn naam achtergelaten bij een van de bedrijven en die zullen contact met mij opnemen.”

Koen, hbo-student Internationaal Toeristisch Management uit Eindhoven: “Ik ga mij vandaag serieus oriënteren op een stageplek. Ik wil waarschijnlijk bij een touroperator gaan werken.”

Bekijk ook de video van het Career Event
Lees meer over: Career Event