1. Home
  2. Nieuws
  3. Keuzegids: Alle hbo-opleidingen Hogeschool Tio weer aan kop

Keuzegids: Alle hbo-opleidingen Hogeschool Tio weer aan kop

De Keuzegids Hbo 2018 benoemt alle hbo-opleidingen van Hogeschool Tio tot beste in hun vakgebied. Een prachtig resultaat, waar studenten, docenten en staf ontzettend trots op zijn.

Beste hbo-opleiding Commerciële Economie

De opleiding Commerciële Economie en Ondernemerschap (CEO) (voorheen EMS: E-commerce Marketing Sales) van Hogeschool Tio is voor het tweede jaar op rij benoemd tot de beste hbo-opleiding Commerciële Economie: “De studenten van de verschillende vestigingen van het particuliere Tio zijn over het algemeen laaiend enthousiast op alle onderdelen”, schrijft de Keuzegids. CEO is de eerste marketingopleiding in Nederland met een sterke nadruk op e-commerce.
Student Reinier: “Ik heb vooral voor Tio gekozen, omdat er veel persoonlijke aandacht is en het een professionele school is.”

Beste hbo-opleiding International Business

De opleiding International Business Management (IBM) aan Hogeschool Tio krijgt voor het vierde opeenvolgende jaar de vermelding beste opleiding in het vakgebied International Business. De Keuzegids schrijft over IBM: “De studenten zijn tevreden tot laaiend enthousiast over de onderwijskwaliteit. De programma’s zijn uitdagend, studenten leren nuttige vaardigheden en worden goed voorbereid op de beroepspraktijk, en ze krijgen les van bevlogen docenten.”
Studente Femke: “Het bevalt goed, je leert veel hier. De docenten komen echt uit de praktijk. Daarnaast worden er boeiende gastcolleges georganiseerd en hebben we leerzame projecten. En we mogen ieder jaar naar het buitenland.”

Beste Hogere Hotelschool

De opleiding Hotel- en Eventmanagement (HEM) aan Hogeschool Tio is voor het vijfde jaar op rij de beste Hogere Hotelschool. De Keuzegids hbo 2018 schrijft over de hoge scores van particuliere instellingen: “Als we de studenten moeten geloven, zijn de particuliere opleidingen stuk voor stuk goud waard. De onderwijskwaliteit is er tiptop in orde.”
Student Flip: “Tio staat goed op je cv en je hebt daarnaast meer kennis en (praktijk)ervaring. Ik merk het nu al; ik hield laatst tijdens een open dag een presentatie en werd naderhand al direct aangesproken door een bedrijf dat interesse in me had. Je hebt toch een voordeel als Tio-student.” 

Beste hbo-opleiding Toerisme

Internationaal Toeristisch Management (ITM) aan Hogeschool Tio eindigt voor het zevende jaar op rij op de eerste plek van alle toerismeopleidingen in Nederland. “Tio is de absolute toerisme-topper. Er is niets waar de studenten niet enthousiast over zijn”, aldus de Keuzegids.
Marie over haar studie: “Vanwege het internationale aspect koos ik voor International Tourism Management. Daarnaast vond ik de hoge kwaliteit van het onderwijs op Tio ook belangrijk, net als de kleinschaligheid. En de baangarantie na je opleiding; Tio heeft een goede naam. Verder vond ik de balans tussen theorie en praktijk ook van belang. De vakdocenten op de opleiding hebben veel ervaring uit de praktijk, dat merk je.”

Bron: Keuzegids Hbo 2018