1. Home
  2. Nieuws
  3. Keuzegids: Alle hbo-opleidingen Hogeschool Tio aan kop

Keuzegids: Alle hbo-opleidingen Hogeschool Tio aan kop

De Keuzegids Hbo 2017 benoemt alle hbo-opleidingen van Hogeschool Tio tot beste in hun vakgebied. Een prachtig resultaat, waar studenten, docenten en staf ontzettend trots op zijn. “Topper is de particuliere Hogeschool Tio gevestigd in vijf steden. Studenten zijn erg positief over deze school”, aldus de Keuzegids.

Beste hbo-opleiding Business

De opleiding International Business Management (IBM) krijgt met 94 punten voor het derde opeenvolgende jaar de vermelding beste opleiding IBMS. De Keuzegids schrijft over IBM: “Bij alle Tio-locaties die groot genoeg zijn voor een betrouwbaar oordeel, zijn studenten tevreden tot zelfs dolenthousiast. De opleidingen zijn intensief, met veel lesuren, stof van hoog niveau en bevlogen docenten.” Studente Valérie Michel: “Tio is een gezellige school, waar ook het contact met de docenten prettig is. Er is bovendien veel aandacht voor de praktijk en internationale mogelijkheden.”

Beste Hogere Hotelschool

De opleiding Hotel- en Eventmanagement (HEM) is met 92 punten voor het vierde jaar op rij de beste Hogere Hotelschool. De Keuzegids hbo 2017 schrijft over hierover: “Het programma is van hoog niveau en sluit naadloos aan op de toetsing. Ook algemene vaardigheden, zoals een kritische houding ontwikkelen en analytisch denken, worden er gestimuleerd.” Student Thijs Glaap: “Hogeschool Tio is een prettige school met veel mogelijkheden, zowel in Nederland als in het buitenland. Je krijgt er goede begeleiding in kleine klassen van enthousiaste docenten uit de praktijk.”

Beste hbo-opleiding Toerisme

Internationaal Toeristisch Management (ITM) eindigt met 84 punten voor het zesde jaar op rij op de eerste plek van alle toerismeopleidingen in Nederland. “Overal wordt toerismemanagers in spe een stevig programma voorgeschoteld. De docenten zijn deskundig en de communicatie vanuit de opleiding verloopt soepel. Tio is volgens de studenten die daar studeren een echte aanrader”, aldus de Keuzegids. Studente Carmen Vollebregt over ITM: “Je merkt wel dat het waar voor je geld is. De vakken overlappen niet en ik zit in de klas met 7 tot 8 studenten. De docenten kunnen hun aandacht heel goed verdelen over alle studenten.”

Beste hbo-opleiding Commerciële Economie

De hbo-opleiding Commerciële Economie en Ondernemerschap (CEO) is voor het eerst beoordeeld door de Keuzegids en is met 86 punten direct benoemd tot de beste hbo-opleiding Commerciële Economie: “Commerciële Economie en Ondernemerschap van het particuliere Tio heeft juichende studenten. Zij zijn met name blij met het stimulerende lesprogramma en de communicatie.” CEO is de eerste marketingopleiding in Nederland met een sterke nadruk op e-commerce. Studente Janice Drok over CEO: “Je kunt met deze opleiding veel kanten op en er echt helemaal je eigen draai aan geven. Daarnaast biedt Tio leuke stageplaatsen aan.”

Bron: Keuzegids Hbo 2017