1. Home
  2. Nieuws
  3. Business en e-commerce stage in Londen

Business en e-commerce stage in Londen

Xander de Bruine, tweedejaarsstudent Commercieel Business Management, loopt zijn internationale stage bij James Lakeland in hartje Londen. Nadat hij zijn eigen bedrijf had opgezet in menswear was het duidelijk: Xander wil carrière maken in de mode. Tijdens zijn stage bij James Lakeland neemt hij een kijkje achter de schermen in de wereld van de damesmode.

Al enige ervaring in menswear

“Mede omdat ik al een aantal jaar ervaring heb in de herenmode, onder andere door stages en het opzetten van een eigen bedrijf in menswear, is het mijn ambitie om hier succesvol in te worden. Op het moment dat mij een internationale stage werd aangeboden bij James Lakeland, werd ik enthousiast. Het leek mij interessant om ook naast herenmode iets te leren over damesmode. Ik vind het prettig dat ik ergens verantwoordelijk voor ben en dat ik werkzaam ben in een jong en energiek team.”

E-commerce en wholesales

“Tijdens mijn stage ben ik verantwoordelijk voor e-commerce en ben ik samen met klasgenoot Calvin van Wees verantwoordelijk voor de hele Wholesales afdeling, dit zijn franchise klanten. Ik zorg ervoor dat alle digitale orders verwerkt en alle items verzameld worden. Daarnaast zorg ik voor de facturering, retouren en refunding. En het is ook mijn taak om ervoor te zorgen dat alles op tijd bij onze klanten binnen is. Voor de wholesale zorgen Calvin en ik dat we nieuwe klanten binnenhalen en relaties met bestaande klanten onderhouden. Wij zorgen ervoor dat zij voorraden die ze niet meer kunnen verkopen, kunnen omruilen voor andere voorraad die wij tot onze beschikking hebben. Daarnaast verzorgen wij ook de verkoop van spring/summer 16 aan onze wholesale klanten. Wij lopen namelijk één seizoen voor op de consument.”

Tio in de praktijk toepassen

“Het belangrijkste dat ik tot nu toe heb geleerd is hoe je een gezonde organisatie moet creëren, maar ook hoe je de wholesales moet runnen. De vakken die ik in de praktijk vanuit Tio goed kan toepassen zijn: sales management, acquisitie, marketing, Engels, culturele communicatie en het project ‘mini-onderneming’. Als ik mijn opleiding succesvol heb afgerond wil ik dan ook graag de onderneming in menswear voortzetten die ik samen met mijn oud-klasgenoten heb opgezet. Daarnaast wil ik graag beginnen aan de hbo-opleiding International Business Management aan Hogeschool Tio.”

Volg Xander op LinkedIn.

Lees meer over: internationaal, stage