1. Home
  2. Nieuws
  3. Carnaval in Rio de Janeiro tijdens internationale uitwisseling

Carnaval in Rio de Janeiro tijdens internationale uitwisseling

Joey Otte, derdejaarsstudent Hotel- en Eventmanagement op de vestiging in Hengelo, is druk bezig met zijn minor Grand Tour in Braziliê bij Tio-partnerschool Unisul. Hij is ondergebracht op de campus Florianópolis Centro aan de kust in het zuiden van Brazilië. ln februari bezocht hij het carnaval in Rio de Janeiro. "Dat was wel een hoogtepunt", vertelt Joey. "Die parade zal ik niet snel vergeten. Ongelofelijk hoe de Brazilianen opgaan in het carnaval."

De minor Grand Tour wil zeggen dat één stage wordt omgeruild voor het volgen van een extra semester in het buitenland. De Grand Tour vindt plaats op een of meerdere partnerscholen van Tio.

Taal

"Na Brazilië wil ik voor mijn tweede minor graag naar de Verenigde Staten", zegt Joey. "Maar, eerst volg ik hier lessen lnternational Business, Braziliaanse cultuur en Consumer Behaviour. lk vind de colleges leerzaam en interessant." Joey volgde een intensieve cursus Portugees voordat op 29 februari de lessen van start gingen. "lk heb de taal intussen aardig onder de knie."

Strandleven

Het is zomer in Zuid-Amerika, dus over de temperatuur heeft hij niet te klagen. "Het is een keer 36 graden geweest, maar over het algemeen is het rond de 30 graden. Florianópolis ligt op een schiereiland en telt ruim 400.000 inwoners die vlakbij prachtige stranden wonen. Op zondag gaan de meeste mensen daar ook naartoe en dan is het aan de kust erg gezellig. Ook het uitgaansleven is hier super, de Brazilianen zijn echte feestbeesten", aldus Joey.

Aanrader

De campus ligt vlakbij de opleiding en verder maakt hij gebruik van de bus om overal te komen. "lk kan andere Tio-studenten aanraden om voor hun minor in Florianópolis te studeren. De Brazilianen zijn heel vriendelijk en altijd bereid je te helpen. Het is hier super."

Lees meer over: minor, study abroad