1. Home
  2. Nieuws
  3. Reclame en promotie in Buenos Aires

Reclame en promotie in Buenos Aires

“Mijn naam is Manon den Dekker, ik studeer International Business Management in het Engels aan de Tio-vestiging in Utrecht en woon momenteel in Buenos Aires, Argentinië. Ik heb een passie voor reizen en mode en loop stage bij PA Comunicación, een PR & Communicatie bureau dat hoofdzakelijk werkt voor modemerken.”

Waarom Argentinië?

“Argentinië heeft mij altijd al getrokken, het is een enorm land met ontzettend veel verschillende landschappen en een geweldige hoofdstad. Ik heb hier altijd al een keer willen rondreizen en dit was de ultieme kans. Buenos Aires is een geweldige stad om te wonen, een metropool waar het 24 uur per dag leeft en waar allerlei internationale mensen wonen.”

En waarom een buitenlandstage?

“Als je deze kans krijgt, moet je hem zeker grijpen. Je doet enorm veel levenservaring op en ontmoet mensen van over de hele wereld. Het cultuurverschil is soms heel frustrerend en soms ook heel erg leuk, ik leer er enorm veel van!”

Wat doe je zoal op een dag?

Communicatie, zoals klantencontact, updaten van contactdatabases en social media bijhouden. Daarnaast heb ik een aantal reclamecampagnes ontwikkeld voor social media en direct mail. Hiermee heb ik twee klanten binnengehaald, leuk om te zien dat je werk resultaat heeft! Ook ben ik betrokken bij de communicatie rondom evenementen. Mijn stagebedrijf organiseerde bijvoorbeeld de première voor de film Transcendence met Johnny Depp. Wij nodigen bij zulke evenementen Argentijnse celebrities uit en zorgen voor sponsorende modemerken.”

En buiten werktijd?

“Ik heb Spaanse les en in de avonden ga ik uit eten, stappen met vrienden van school, of kook ik met mijn Argentijnse huisgenootjes. Af en toe neem ik een tangolesje met mijn vriendinnen of loop ik hard. In de weekenden reis ik veel.”

Wat is het belangrijkste dat je tot nu toe geleerd hebt?

“Ik heb vooral geleerd dat werken in een andere cultuur soms lastig kan zijn en dat geduld heel belangrijk is. Afspraak is afspraak geld hier niet altijd. Nu ik er aan gewend ben weet ik wel hoe ik de belangrijke dingen meteen geregeld kan krijgen. Daarnaast heb ik veel commerciële werkervaring opgedaan!”

Welke vakken sluiten het beste aan bij deze stage?

“De vakken waar ik veel aan heb gehad tijdens mijn stage zijn marketing, business correspondence, communicatie en commercial skills. Hoewel ik graag iets meer met sales had gedaan, heb ik ontdekt dat werk in marketing, promotie en communicatie erg goed bij mij past.”

Waarom heb je voor Tio gekozen?

“Vanwege de kleinschaligheid, de stijl, de persoonlijke aandacht en de professionele achtergrond van de docenten. Ik houd er van dat alles er goed verzorgd uit ziet, dat de docenten je bij naam kennen en dat zij ervaring hebben in het vak waarin ze les geven. Ik ben ambitieus en ben altijd op zoek naar een uitdaging, ik vind het leuk dat we op Tio een stapje meer doen en daarnaast heb ik het gewoon heel erg naar mijn zin op Tio.”

Wat ga je doen als je straks afgestudeerd bent?

“Dan ga ik misschien een half jaartje de wereld verkennen, studeer ik door voor mijn master in Nederland of in het buitenland en ga ik daarna op zoek naar een baan als salesagent of salesmanager in een internationaal modebedrijf in New York!”

Volg Manon op LinkedIn.

Lees meer over: internationaal, sales, stage