1. Home
  2. Nieuws
  3. “Doorstromen binnen Tio? Ik zou het andere studenten ook aanraden!”

“Doorstromen binnen Tio? Ik zou het andere studenten ook aanraden!”

Na zijn succesvol afgeronde mbo-opleiding Commercieel Business Management besloot de ondernemend ingestelde Jelle Groen verder te studeren. De hbo-opleiding Commerciële Economie en Ondernemerschap van Tio sloot perfect aan bij zijn wensen en hij besloot de stap te nemen. “De doorstroom binnen Tio heb ik, mede dankzij de goede begeleiding, als zeer prettig ervaren.”

Goed gevoel bij Tio

Met het oog op zijn toekomstige carrière koos Jelle Groen vier jaar geleden doelbewust voor de mbo4-opleiding Commercieel Business Management; hij wilde namelijk de economische kant op. Ook de keuze voor Tio was heel bewust. Jelle: “De sfeer op Tio vond ik fijner dan op andere scholen met vergelijkbare opleidingen. Daarnaast sprak de persoonlijke begeleiding me erg aan. Ook mijn ouders hadden een prettig gevoel bij Tio.”

Prettige doorstroom

Eenmaal afgestudeerd aan Commercieel Business Management wilde de ambitieuze Jelle zich verder ontwikkelen. “Ik vond mezelf nog wat jong om te werken”, licht hij toe. “En de hbo-opleiding Commerciële Economie en Ondernemerschap van Tio was precies waar ik op dat moment naar op zoek was. Ik kon eenvoudig doorstromen van mbo naar hbo. Ik ben daarbij goed begeleid door een studiecoach bij wie ik terecht kon met al mijn vragen over bijvoorbeeld vrijstellingen. Ik heb het als zeer prettig ervaren en zou het andere studenten ook aanraden.”

Kleine stap van mbo naar hbo

De overgang van mbo naar hbo viel Jelle erg mee. “Doordat het mbo-niveau van Tio hoog is, was de overgang goed te doen. Het was geen hele grote stap. En dankzij vrijstellingen kon ik het eerste jaar rustig wennen aan het niveau. Daarnaast kende ik door Commercieel Business Management al verschillende basisbegrippen die bij mijn hbo-opleiding weer terugkwamen. Wat dat betreft sloot het mooi op elkaar aan.”

Veelbelovende toekomst

Jelle zit inmiddels in zijn derde jaar van de opleiding Commerciële Economie en Ondernemerschap. “De opleiding bevalt goed. Niet alleen het tempo, dat kan ik goed aan, maar ook inhoudelijk, wat we leren.” Het gaat Jelle zelfs zo goed af, dat hij naast zijn studie zijn eigen bedrijf heeft opgericht. Zodat hij al zijn kennis en ervaring van zowel de mbo businessstudie als zijn Commerciële Economie-opleiding direct in de praktijk kan brengen.
“Healthy Promotions”, vertelt Jelle. “Dat doe ik samen met een clubgenoot. Het begint al lekker te lopen. Mijn ambitie is om later algemeen directeur van een groot bedrijf in de productie-industrie te zijn. Merken in de markt zetten; onderhandelen met supermarkten. Dat is de droom. En”, voegt hij er met een knipoog aan toe, “mijn eigen bedrijf is dan natuurlijk ook een groot succes!”

We hebben Jelle gevraagd hoe hij zijn hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Uitstekend
  • Hoe beoordeel je Tio? Uitstekend

Volg Jelle op LinkedIn.