1. Home
  2. Studeren bij Tio
  3. Mbo naar hbo

Van mbo naar hbo

Je bent jong en wilt meer uit jezelf halen. Heb je er weleens aan gedacht om na afronding van je mbo4-opleiding verder te studeren aan het hbo? Tijdens een hbo-opleiding ontwikkel je je vaardigheden verder en ga je dieper in op de stof. Een hbo-diploma biedt bovendien extra kansen op de arbeidsmarkt.

Waarom doorstromen van mbo naar hbo?

Je staat voor de keuze: na het behalen van je mbo4-diploma gaan werken of verder studeren. Wil je meer uit jezelf halen, dan is studeren in het hbo de juiste keuze voor jou. Als je verder studeert aan het hbo dan:

Wat zijn de verschillen tussen mbo en hbo?

Je leert het vak het beste in de praktijk, daarom ligt in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en het hoger beroepsonderwijs (hbo) de nadruk op hetgeen je leert ook in de praktijk te brengen. Leren door doen. Maar wat is het verschil tussen het mbo- en hbo-onderwijs?

Mbo

Hbo

Doen

Denken en doen: analyseren, problemen oplossen

Hoe-vraag

Waarom-vraag

Toetsen: op basis van stof uit het boek

Tentamens: meer inzichtvragen

Veel uitleg en begeleiding bij studeren

Grotere zelfstandigheid bij studeren

Herhaling van studiestof

In hoger tempo behandeling van studiestof

Meeloopstages

Stages met meer eigen verantwoordelijkheid

Beroepsgericht

Gericht op een beroepsgroep

Bron: Studiekeuze123.nl

Breed inzetbaar

Je hbo-opleiding aan Hogeschool Tio Business School leidt je op tot manager binnen en buiten de branche. Zo kun je in veel verschillende functies en bij diverse bedrijven terecht. Dat zorgt voor meer kansen op de arbeidsmarkt.

Veel praktijk

Tio onderscheidt zich door haar praktijkgerichte opleidingen. Je leert vanuit de praktijk, door lessen van docenten uit de praktijk en door je twee stages en een afstudeerproject in de beroepspraktijk. Een verschil met universitaire studies, die vooral theoretisch zijn.