1. Home
  2. Studeren bij Hogeschool Tio
  3. Mbo naar hbo

Studeren bij Hogeschool Tio 

Algemeen

Van mbo naar hbo

Je bent jong en wilt meer uit jezelf halen. Heb je er weleens aan gedacht om na afronding van je mbo4-opleiding verder te studeren aan het hbo? Tijdens een hbo-opleiding ontwikkel je je vaardigheden verder en ga je dieper in op de stof. Een hbo-diploma biedt bovendien extra kansen op de arbeidsmarkt.

Waarom doorstromen van mbo naar hbo?

Je staat voor de keuze: na het behalen van je mbo4-diploma gaan werken of verder studeren. Wil je meer uit jezelf halen, dan is studeren in het hbo de juiste keuze voor jou. Als je verder studeert aan het hbo dan:

Wat zijn de verschillen tussen mbo en hbo?

Je leert het vak het beste in de praktijk, daarom ligt in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en het hoger beroepsonderwijs (hbo) de nadruk op hetgeen je leert ook in de praktijk te brengen. Leren door doen. Maar wat is het verschil tussen het mbo- en hbo-onderwijs?

Mbo

Hbo

Doen

Denken en doen: analyseren, problemen oplossen

Hoe-vraag

Waarom-vraag

Toetsen: op basis van stof uit het boek

Tentamens: meer inzichtvragen

Veel uitleg en begeleiding bij studeren

Grotere zelfstandigheid bij studeren

Herhaling van studiestof

In hoger tempo behandeling van studiestof

Meeloopstages

Stages met meer eigen verantwoordelijkheid

Beroepsgericht

Gericht op een beroepsgroep

Bron: Studiekeuze123.nl

Verder studeren aan Hogeschool Tio

Je kunt verder studeren aan een van de hbo-opleidingen van Hogeschool Tio. De hbo-opleidingen zijn in slechts 3 of 4 jaar af te ronden. Je kunt als mbo’er kiezen uit de volgende topopleidingen:

Commerciële Economie en Ondernemerschap

Commerciële Economie en Ondernemerschap

E-commerce Marketing Sales hbo-opleiding bij TioLeer de kneepjes van het online-marketingvak. De marketingwereld is op zoek naar jou! Na de opleiding Commerciële Economie en Ondernemerschap geef jij online en offline verkopen een flinke boost, voor kleine bedrijven en multinationals. 
Ga bijvoorbeeld aan de slag als accountmanager, online marketeer, communicatieadviseur of salesmanager. Of start je eigen online onderneming! 

Communicatie en PR

Communicatie en PR

Hbo Communicatie en PR bij Hogeschool TioWelkom in de veelzijdige wereld van Communicatie en PR. Merken in de markt zetten, PR, social media … alles om jouw ideale publiek te bereiken! Met de hbo-opleiding Communicatie en PR op zak weet jij hoe je het gedrag van jouw doelgroep succesvol kan beïnvloeden.
Ga bijvoorbeeld aan de slag als communicatiespecialist, PR-adviseur, contentmanager of tekstschrijver. Of start je eigen onderneming!

Financial Business Management

Financial Business Management 

Bedrijfseconomie bij Hogeschool TioFinanciële analyses maken, cijfers interpreteren en daarover advies uitbrengen. Klinkt dat je als muziek in de oren? Dan is de opleiding Financial Business Management echt iets voor jou! Balansen, begrotingen, jaarstukken en investeringsplannen: na de hbo-opleiding Financial Business Management, kent de financiële wereld voor jou geen geheimen meer.

Hotel- en Eventmanagement

Hotel- en Eventmanagement

Hotel- en Eventmanagement hbo-opleiding bij TioWelkom in de wereld van tophotels, sterrenrestaurants, festivals en sportevenementen. De gastvrijheidsbranche is op zoek naar jou! Na de opleiding Hotel- en Eventmanagement ben jij in staat de perfecte beleving te creëren voor je gasten. Elk verblijf en evenement weet jij tot een succes te maken.
Ga bijvoorbeeld aan de slag als hotelmanager, eventmanager, food & beverage manager, marketing- of communicatiemanager. Of start je eigen onderneming.

International Business Management

International Business Management

International Business Management hbo-opleiding bij TioEen glansrijke toekomst: je sluit een deal met een Amerikaans bedrijf en onderzoekt de mogelijkheden om zaken te gaan doen in Azië. De businesswereld is op zoek naar jou! Na de opleiding International Business Management leg jij makkelijk internationale contacten en creëer je zelf kansen. Deze opleiding brengt je een stap dichter bij internationaal succes.
Ga bijvoorbeeld aan de slag als accountmanager, financieel manager, sales- of marketingmanager. Of start je eigen onderneming.

Internationaal Toeristisch Management

Internationaal Toeristisch Management

Internationaal Toeristisch Management hbo-opleiding bij TioDubai, Botswana, New York, Venetië; de wereld ligt aan je voeten. De reiswereld is op zoek naar jou! Na de opleiding Internationaal Toeristisch Management verkoop jij de wereld, online en offline. Je stelt reizen samen, koopt scherp in en legt wereldwijd contacten.
Ga bijvoorbeeld aan de slag als productmanager, eventmanager, reisadviseur of citymarketeer. Of start je eigen onderneming. 

Makelaardij en Vastgoed

Makelaardij en Vastgoed

Hbo Makelaardij en Vastgoed bij Hogeschool TioJij voelt je thuis in de dynamische wereld van makelaardij en vastgoed, of het nu gaat om woningen, kantoorgebouwen of leefgebieden. Van verkopen en onderhandelen tot waarde bepalen, beheren én beleggen... Je leert het allemaal bij de hbo-opleiding Makelaardij en Vastgoed.
Ga bijvoorbeeld aan de slag als (bedrijfs)makelaar, projectontwikkelaar, vastgoedbeheerder of taxateur. Of start je eigen onderneming!  

Hbo Rechten

Hbo Rechten

Hbo Rechten bij Hogeschool TioEen online aankoop, je mobiele contract of een sportabonnement: je komt recht overal tegen. Ben jij geïnteresseerd in de wereld van het recht, bekijk je zaken graag van verschillende kanten en ben je oplossingsgericht? Dan is de juridische wereld op zoek naar jou! Schakel tussen het recht en de praktijk en maak het verschil door mensen en bedrijven van gericht, juridisch advies te voorzien.   

Schoevers Executive Officemanagement

Schoevers Executive Officemanagement

Schoevers Executive OfficemanagementKlaar om jezelf onmisbaar te maken in het bedrijfsleven? Met de hbo-opleiding Executive Officemanagement van Schoevers houd jij je, als organisatieprofessional, bezig met plannen, organiseren en coördineren op hoog niveau. 
Ga bijvoorbeeld aan de slag als officemanager, eventmanager of projectmanager binnen grotere organisaties of run je eigen afdeling.


Breed inzetbaar

Je hbo-opleiding aan Hogeschool Tio leidt je op tot manager binnen en buiten de branche. Zo kun je in veel verschillende functies en bij diverse bedrijven terecht. Dat zorgt voor meer kansen op de arbeidsmarkt.

Veel praktijk

Tio onderscheidt zich door haar praktijkgerichte opleidingen. Je leert vanuit de praktijk, door lessen van docenten uit de praktijk en door je twee stages en een afstudeerproject in de beroepspraktijk. Een verschil met universitaire studies, die vooral theoretisch zijn.