1. Home
  2. Nieuws
  3. Doorstromen binnen Tio? Doen!

Doorstromen van mbo naar hbo binnen Tio? Doen!

Het was altijd al haar droom om ooit een eigen hotel te runnen. Toen Tio-studente Melanie Moesman vorig jaar haar mbo-opleiding Stewardess Receptioniste Hostess cum laude afsloot, besloot ze die droom te gaan volgen. Ze stroomde door naar de hbo-opleiding Hotel- en Eventmanagement en zit daar nu helemaal op haar plek. Melanie: “Ik zou het andere studenten ook zeker aanraden; de doorstroom is me goed bevallen.”

Afstuderen en doorstuderen

In 2016 startte Melanie Moesman in Eindhoven met de mbo4-opleiding Stewardess Receptioniste Hostess. “Ik heb altijd al de ambitie gehad om een eigen hotel te runnen”, vertelt Melanie enthousiast. “Maar omdat ik voor mijn havo-diploma hard heb moeten werken, wist ik niet of ik een hbo-opleiding aankon. De luchtvaart sprak mij ook aan, daarom besloot ik de stewardessopleiding te volgen op Tio.”

Melanie bleek een talent en wist het versnelde traject vorig jaar met mooie cijfers af te sluiten. “Toen ik cum laude slaagde, had ik genoeg vertrouwen om me in te schrijven voor hbo Hotel- en Eventmanagement. Ik ben nu een half jaar bezig en het bevalt erg goed! De docenten hebben praktijkervaring en weten veel over de nieuwste trends en ontwikkelingen. Dat maakt het extra leuk en interessant.”

Van mbo naar hbo

De overgang van mbo naar hbo viel Melanie mee. “Ik kwam er al snel achter dat er op het hbo meer theorielessen zijn dan op het mbo. Verder merkte ik niveauverschil qua lesstof, maar na de eerste tentamenweek vond ik het allemaal best meevallen.”

“Andere studenten die eraan denken om door te stromen zou ik dat zeker aanraden. Alleen al omdat de studentenperiode de leukste tijd is van je leven. Daarnaast heb je met een goede opleiding betere kansen in het bedrijfsleven. Een win-win situatie dus!”

Tip voor toekomstige (Tio-)studenten

Melanie heeft nog een handige tip voor scholieren die twijfelen over hun studiekeuze: “Meld je aan voor een meeloop- of proefstudeerdag. Hierdoor krijg je een goede indruk van hoe het is bij ons op school. Dit heeft voor mij ook de doorslag gegeven.”

“Het is voor mij de juiste beslissing geweest om naar Tio te gaan”, zegt ze. “Het is een kleinschalige, persoonlijke school. Iedereen kent elkaar en er hangt een goede sfeer. De docenten komen uit de praktijk en geven leuke lessen. Daarnaast vind ik het ook fijn dat Tio in Eindhoven centraal gelegen is.”

Van dromen naar daden

Met de start van haar studie Hotel- en Eventmanagement komt Melanie’s droom van een eigen hotel steeds dichterbij. “Na mijn studie wil ik graag eerst nog een aantal jaar in de luchtvaart werken. Maar uiteindelijk wil ik graag dat eigen hotel starten!”

Vol Melanie op LinkedIn.

We hebben Melanie gevraagd hoe zij haar hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Goed
  • Hoe beoordeel je Tio? Goed
Lees meer over: doorstromen, hbo in 3 jaar, ratings