1. Home
  2. Nieuws
  3. Duty management stage bij Landgoed Avegoor

Duty management stage bij Landgoed Avegoor

Student Hotelmanagement Niek Smit loopt stage als duty manager bij Landgoed Avegoor, aan de rand van de Veluwe. Als rechterhand van de directeur van het landgoed heeft hij een gevarieerd takenpakket. Niek: ”Ik heb een eigen kantoor, maar ik werk ook op alle afdelingen mee.”

Landgoed Avegoor veranderde onlangs van eigenaar en maakt dus veel veranderingen door. Geen probleem voor Niek, die graag zijn handen uit de mouwen steekt en het leuk vindt om problemen op te lossen. “Ik werk mee in de nachtdienst, op de afdeling F&B, bij de receptie, eigenlijk overal. Maar ik ben ook het aanspreekpunt als er problemen zijn, een kapotte lamp in een hotelkamer bijvoorbeeld. Ik heb een nieuw noodplan opgesteld en help het bedrijf bij het halen van een Greenkey certificering, het internationale keurmerk voor duurzaam ondernemen in de toerisme- en recreatiebranche.”

Van zakelijk naar leisure

Landgoed Avegoor heette voorheen congrescentrum Avegoor en was met name gericht op de zakelijke markt. Niek: “Een doelgroeponderzoek en een concurrentieonderzoek moeten nu uitwijzen op welke doelgroepen het hotel zich gaat richten. Een keer per week is er een vergadering waarin doorgesproken wordt wat er allemaal moet gebeuren en hoe het imago van het hotel veranderd kan worden. We staan nu bijvoorbeeld vaak in de kranten en organiseren open dagen om gasten te trekken. Ook hebben we een nieuw Italiaans restaurant geopend dat erg goed loopt, ook onder niet-hotelgasten.”

Breed inzetbaar

Niek is niet elke dag op het landgoed te vinden. “Onlangs heb ik drie dagen op de evenementenbeurs Event13 gestaan om Landgoed Avegoor te promoten en verkopen. Ik heb hier heel veel contacten opgedaan. Heel leuk en ontzettend leerzaam. En dat geldt eigenlijk voor mijn hele stage: ik kan nergens zoveel leren als hier.”

Volg Niek op LinkedIn

Lees meer over: stage