1. Home
  2. Nieuws
  3. Een goed beeld van de lessen dankzij proefstuderen

Een goed beeld van de lessen dankzij proefstuderen

Tijdens een dagje proefstuderen kreeg ze al een aardig beeld van Tio, en de lessen die dag gaven haar een goede eerste indruk van de Engelse hbo-opleiding International Tourism Management. Laura Rodriguez Botermans had haar beslissing daarna snel gemaakt. “Die dag beviel goed. Toen wist ik wel: dit is het.”

Brede opleiding met veel mogelijkheden

Laura wilde graag iets met toerisme doen, waarbij ze zich breed kon oriënteren. Bij de hbo toerisme-opleiding op Tio Rotterdam vond ze wat ze zocht. Laura: “Het is een brede opleiding, je krijgt bijvoorbeeld ook economie. Zo heb je na je studie meer mogelijkheden. Dat vind ik belangrijk. De persoonlijke aandacht op Tio vind ik ook prettig.”

Open dag en proefstudeerdag

Laura bezocht eerst een open dag en nam vervolgens deel aan een proefstudeerdag. “De open dag vond ik heel leuk. Ik kreeg toen al een goede eerste indruk van de school en opleiding. De proefstudeerdag beviel me vervolgens ook goed. Ik kreeg een dag lang verschillende lessen om een goed beeld te krijgen van de opleiding. Toen wist ik wel: dit is het voor mij.”

Zelf de studiereis organiseren

Het leukste project van het afgelopen jaar vond Laura het organiseren van de studiereis. Enthousiast vertelt ze: “Met mijn groep organiseerde ik een studiereis naar Málaga. We moesten alles zelf doen. Daar kwam veel bij kijken, veel meer dan ik dacht. Hoe pak je dat aan? Hoe zitten reizen eigenlijk in elkaar? Daar heb ik veel van geleerd!”

Ondernemen

Deze zomer gaat Laura stage lopen bij Landal Greenparks, daar kijkt ze erg naar uit. En wat wil de ondernemende student in de toekomst? “Dan wil ik een eigen bedrijf in de reiswereld. Ik vind reizen zo leuk, daar moet ik wel iets mee doen!”

Volg Laura op LinkedIn.

Lees meer over: proefstudeerdag, toerisme