1. Home
  2. Nieuws
  3. Je best doen wordt beloond bij Vondelpark3

Je best doen wordt beloond bij Vondelpark3

“Als stagiair begin je bij het begin, net als iedereen. Maar doe je je best, dan belonen we dat”, vertelt Daan Blekemolen, bedrijfsleider van Vondelpark3. Blekemolen werkt al enige jaren naar tevredenheid met Tio-stagiairs. Ook het contact met de stagebegeleiding op Tio verloopt soepel.

Daan Blekemolen werkt als bedrijfsleider van Vondelpark3, onderdeel van Unlimited Label. Hiervoor was hij twee jaar eventmanager van Strand Zuid, dat onder hetzelfde concern valt. “Ik heb iets heel anders dan horeca gestudeerd”, vertelt hij. “Sportmanagement en ondernemen. Maar tijdens mijn werk in Zandvoort vloeiden sportevenementen en horeca samen.”

Tio-stagiairs

Bij Strand Zuid werkte Blekemolen ook met Tio-stagiairs en die ervaring nam hij mee naar Vondelpark3. “Op de vloer doet de eventmanager de operationele begeleiding van de stagiairs. Het contact met Tio en de stukken die er nodig zijn, handel ik af”, legt hij uit. “Van stagiairs verwacht ik een zekere mate van zelfstandigheid, een verzorgd uiterlijk, proactiviteit en spontaniteit. Horecaervaring is een pré, maar zeker geen must. Na 13 weken stage bij ons, kent iedereen de basis van a tot z!”

Zomers werkt er dagelijks zo’n 30 man personeel bij Vondelpark3, onder wie twee stagiairs. “Ik zorg altijd voor een goede mix tussen personeel en stagiairs”, aldus Blekemolen. “En die stagiairs zijn ook weer goed gemixt: eerste- en tweedejaars, mbo en hbo. Zo krijgen we een goed uitgebalanceerd team.”

Verantwoordelijkheden

Stagiairs beginnen bij Vondelpark3 bij het begin. “Net als iedereen”, zegt Blekemolen. “Maar, als je je best doet, belonen we dat.” Een stagiair die zich goed ontwikkelt, krijgt namelijk eerder bepaalde verantwoordelijkheden bij Vondelpark3. Die mag bijvoorbeeld zelfstandig een borrel, groot diner of evenement organiseren. “Ik blijf veel individueel met de stagiairs in contact en pas het stageprogramma aan op de competenties van de stagiairs. Ik ben fan van dat persoonlijke contact, daar krijg je veel voor terug.”

Vondelpark3 is altijd op zoek naar een gemixt eventteam van Tio-stagiairs. “Dankzij die mix van leerjaren en niveaus lopen de stagiairs elkaars ontwikkeling niet in de weg”, legt Blekemolen uit. “De meeste studenten vinden het ook nog eens gezellig dat ze met meerdere klas- of studiegenoten stage kunnen lopen. Zo kan een tweedejaars hbo-student met ervaring een prima stage lopen naast een minder ervaren eerstejaars mbo-student.”

Tips

De ultieme tip voor Tio-stagiairs die op zoek zijn naar een mooie stageplaats? “Wees er op tijd bij, weet wat je wil en zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van de functie en van wat het bedrijf inhoudt voor je er solliciteert”, zegt Blekemolen stellig. “De helft van de sollicitanten heeft onze website niet eens gezien!”

Volg Daan op LinkedIn.

Lees meer over: eventmanagement, events, stage