1. Home
  2. Nieuws
  3. Minor Stocks & Bonds gewonnen door Aisha

Minor Stocks & Bonds gewonnen door Aisha

De finale van de minor Stocks & Bonds is gewonnen door derdejaars Hotel- en Eventmanagementstudente Aisha Woearbanaran van Tio Amsterdam. In Hotel Park Inn By Radisson Amsterdam West presenteerden de finalisten vanmiddag als echte beurshandelaren hun resultaten. Winnares Aisha: “De finale was zó spannend; ik had niet verwacht te winnen. Shocking dat ik eerste werd!”

Presenteren als een pro

De finale van de minor Stocks & Bonds vond gelijktijdig plaats met de finale van het project Stocks & Bonds, wat betekende dat de vier finalisten voor een volle zaal businessstudenten mochten presenteren. Spannend, al was dat nauwelijks te merken. Als heuse beurshandelaren stonden de derdejaars hbo-studenten hun resultaten van een 11 weken durende virtueel beursspel vol overtuiging te presenteren. Duidelijk is dat de financiële markt voor hen in ieder geval geen geheimen meer kent!

Kennis verbreden

In flitsende presentaties in het Engels werden niet alleen de behaalde resultaten getoond, ook vertelden de finalisten over hun aanpak en leermomenten. Je zou haast vergeten dat geen van deze studenten een businessachtergrond hadden; het betrof namelijk studenten met uiteenlopende studierichtingen die voor de minor Stocks & Bonds hadden gekozen.

Geen makkelijke minor, maar wel ontzettend leerzaam, vertelt derdejaarsstudente Commerciële Economie en Ondernemerschap Melissa Withoos. “Omdat je nog weinig kennis hebt van handelen op de beurs is het in het begin wat lastig. Maar als je je er eenmaal in gaat verdiepen, begrijp je het al snel beter. Je gaat het financiële nieuws bijhouden en verbreedt al gauw je kennis over bijvoorbeeld de Chinese en Amerikaanse markt. Ik vond de minor uiteindelijk erg leuk en heb er veel van opgestoken. Ik heb een goed beeld gekregen van de financiële wereld!”

Leerzame minor

Het was uiteindelijk Hotelschoolstudente Aisha die er met de eerste plaats vandoor ging. Van de minor Stocks & Bonds heeft ze veel opgestoken, vertelt ze. Aisha: “Ik wilde me graag verdiepen in de financiële wereld en dankzij deze minor kon dat. Van het project heb ik veel geleerd. Ook dankzij onze docent Jasper Breebaart. Hij heeft enorm veel kennis op dit gebied. Aan de minor heb ik uiteindelijk veel gehad en ik heb veel van geleerd over de beurswereld. Wat ik met mijn € 500,- ga doen? Lekker shoppen en uit eten denk ik!”

De tweede plaats was voor Dain Lee van van Tio Amsterdam en Melissa Withoos van Tio Utrecht wist derde te worden. Zij wonnen respectievelijk € 250,- en € 125,-.