1. Home
  2. Nieuws
  3. De beste reis bedenken en hem dan ook echt maken

De beste reis bedenken en hem dan ook echt maken

“Bij dit vak heb ik mijn passie ontdekt”, vertelt toerismestudente Ryan Bakker stralend. “Na mijn afstuderen wil ik een eigen incentivereisbureau starten.” Ryan is de gelukkige winnares van het vak Incentive & Event Travel. De reis die zij heeft samengesteld, mag ze nu écht gaan maken.

Incentive Reizen zijn over het algemeen zakelijke groepsreizen. Denk aan een motivatiereis, personeelsreis of jubileumreis. Alle eerstejaarsstudenten Internationaal Toeristisch Management werkten – meestal in groepsverband – aan de ontwikkeling van zo’n reis. Ryan Bakker (Tio Eindhoven) bedacht een vierdaagse trip naar Bilboa, die helemaal in het teken staat van kunst. Zo is er een avondbezoek aan het Guggenheim Museum, een kunstroute door het bos, maar gaat de reis bijvoorbeeld ook in op de kunst van het wijnproeven.

Inspiratiebron

“Ik ben gek op de schone kunsten”, vertelt Ryan, die een theateropleiding heeft gedaan en in een film heeft gespeeld. De keuze voor het thema van de reis was dus snel gemaakt. “Nu ben ik vooral vol van alle emoties”, zegt ze vlak na de prijsuitreiking. “Ik ben zo verrast dat ik heb gewonnen! Alle deelnemers waren zo goed, een hele inspiratiebron. Dit project is me supergoed bevallen. Ik weet nu wat ik later wil gaan doen: mijn eigen incentivebureau beginnen.” 

Hoger kennisniveau

Ryan won niet alleen de finale van Incentive & Event Travel, ze wist ook een plek te bemachtigen voor de Reiswerk Student Challenge in Macedonië. “Ik heb er veel mensen leren kennen die groot zijn in de reisbranche”, zegt ze enthousiast. “Ook merkte ik dat het met het kennisniveau bij Tio wel goed zit! Van de andere scholen waren er alleen maar afstudeerders. Ik ben tweedejaars en had op sommige gebieden al meer kennis dan die laatstejaars!”

Jury

De jury, bestaande uit Elke Kuipers (ITG Companies), Joke Maassen (Travel Proof) en Pieter Melieste (LeisureReps) hadden het moeilijk, maar riepen Ryan uiteindelijk met overtuiging uit tot winnares. “Neem ons advies ter harte”, benadrukte Elke Kuipers bij het overhandigen van de cheque. “Daar wordt je reis alleen nog maar beter van!

“Thuiskomen" bij Tio

De studente was meteen verkocht toen ze samen met haar ouders een open dag van Tio bezocht. “De kleinschaligheid, de gastvrijheid van studenten en docenten. Ik voelde me heel welkom, het voelde als thuiskomen. Ik ben nog naar een aantal andere scholen geweest, maar was al zeker van mijn zaak. Mensen vragen me soms wel waarom ik voor particulier onderwijs heb gekozen, maar ik voelde me gewoon thuis bij Tio. Ik betaal Tio helemaal zelf. Vooraf heb ik het goed uitgezocht en besproken met mijn ouders. Het gaat via DUO waar je het studiegeld kunt bijlenen. Na mijn studie heb ik 35 jaar de tijd om het af te lossen en ik heb ook nog een belastingvoordeel. Mijn tip voor scholieren die twijfelen is dan ook: zeker niet twijfelen over zaken als geld, er is altijd een mouw aan te passen.”

Gezellig in Eindhoven

Ryan studeert aan de vestiging van Tio in Eindhoven. “Het is hier heel gezellig”, vindt ze. “Iedereen kent je. De vestigingsmanager zegt altijd iedereen vriendelijk gedag. Dat is trouwens echt een geweldig mens, ze helpt je met alles. Dat persoonlijke contact, ook met de docenten, is wat het studeren aan Tio zo bijzonder maakt. Iedereen is oprecht geïnteresseerd in je en iedereen steunt elkaar. Dat maakt het de dagelijkse reis vanuit Landgraaf, elke dag 1,5 uur heen en terug, meer dan waard!”

Volg Ryan op LinkedIn