1. Home
  2. Nieuws
  3. Praktische tips tijdens gastcollegedag

Praktische tips tijdens gastcollegedag

De Rotterdamse studenten maken tijdens de gastcollegedag een keuze uit vier gastcolleges. De thema’s variëren van het inspireren van klanten om bij jou te komen kopen, via het hoe en wat van neuromarketing en hoe kan je dit kunt inzetten, tot jong ondernemerschap op internet.

Klanthousiasme: visie op klantenbinding

Hotelschoolstudenten volgen allemaal het college van Feike Cats, met als thema ‘klanthousiasme’. Cats schreef diverse managementboeken en legt uit hoe je door bestaande klanten aan je te binden, meer omzet kunt genereren.´

Aandachtspanne kleiner dan van goudvis

De 23-jarige Martijn van Tongeren is online marketingexpert en community manager bij een internet marketing hotspot. Hij gaat in op de theorie van online marketing, maar geeft vooral praktische tips voor het neerzetten van een succesvolle website met een optimale conversie. Ook gaat hij in op de toepassing van neuromarketing en leert hij ons dat mensen tegenwoordig maar een aandachtspanne van 8 seconden hebben, terwijl goudvissen hun aandacht 9 seconden kunnen vasthouden. Hmmmm, dat zet ons wel aan het denken.

Hoogste rendement met juiste mix

In zijn presentatie bewijst Mitchel van Boven dat online marketing één van de belangrijkste onderdelen is binnen een marketingstrategie. Hij gaat in op de verschillende kanalen en toont aan dat organisaties het hoogste rendement behalen door de inzet van de juiste mix van die kanalen.

Jong ondernemerschap op internet

Tot slot informeert Jeffrey Bouman de aanwezigen over het opstarten van een eigen onderneming; het vinden van de juiste rechtsvorm, het aannemen van personeel en het vermarkten van een idee. Hij runt zelf een veilingwebsite, heeft zes personeelsleden en maakt inmiddels al aardig wat winst dankzij zijn vijf verdienmodellen. Het starten van een eigen incassobureau hoort daar ook bij, aldus de voormalig hbo-student rechten.

Lees meer over: gastcollege, praktijkonderwijs