1. Home
  2. Nieuws
  3. Studenten runnen The Gatsby Hotel

Terug in de tijd bij The Gatsby Hotel

Op een schitterende locatie in Noordwijk, op een steenworp afstand van het strand, opende deze week een stijlvol viersterrenhotel. Van a tot z gerund door eerste- en tweedejaarsstudenten Hotelmanagement en Hotel- en Eventmanagement. Ze hebben het oorspronkelijke StayOkay-hostel onherkenbaar omgetoverd tot een plek waar gasten zich in een andere tijd wanen, waar de jaren twintig herleven tegen een romantisch decor van glitter en glamour. Klaar voor een reis terug in de tijd? Welkom in The Gatsby Hotel!

Gastenboek vol complimenten

“Het hotel loopt goed; de kamers zijn bijna volgeboekt en het restaurant zat gisteren helemaal vol”, vertelt PR Manager Madelief (Tio Amsterdam) enthousiast. Samen met andere Tio-studenten van de vestigingen Utrecht en Amsterdam is zij al weken bezig met de voorbereidingen van de Hotel- en Eventweek. Nu mag alles eindelijk in de praktijk worden gebracht. “Gasten zijn enthousiast; ze vinden het boven verwachting en ook over de service zijn ze tevreden. Het gastenboek staat vol positieve reacties.”

Ook General Manager Fleur (Tio Utrecht) is heel tevreden. “Gasten zijn inderdaad positief verrast”, vertelt ze trots, terwijl ze ondertussen het personeel aanstuurt dat in het restaurant druk bezig is met de lunchvoorbereidingen. “Het gaat ook gewoon heel goed. Alle studenten zijn gemotiveerd, iedereen werkt goed samen. Er hangt een goede sfeer. We zijn met verschillende vestigingen en klassen hier, maar het gaat verrassend goed samen.”

Voetjes van de vloer

Aan entertainment geen gebrek deze week, want de studenten hebben goed nagedacht over een aantrekkelijk activiteitenprogramma dat past binnen het thema. “We hebben deze week o.a. een wijnproeverij, een cocktailworkshop, een masquerade ball en een dansworkshop”, legt Madelief uit. “En vanmorgen hadden we een Thirty Seconds Toernooi. Heel leuk, iedereen was supercompetitief!”

Hotel van a tot z

Dat zo’n week superleerzaam is, kan Front Office Manager Anne-Sophie (Tio Amsterdam) alleen maar beamen. “Wekenlang werk je toe naar deze week, maar in de praktijk is het toch altijd anders”, vertelt ze vanachter de receptie. “Het was best spannend, maar het gaat heel goed gelukkig. Het leukste vind ik dat je van alle aspecten iets mee krijgt deze week, zo kun je goed zien hoe het er echt aan toe gaat in een hotel. Heel leerzaam. Tijdens zo’n week kun je goed ontdekken wat écht bij je past.”

‘Rete-trotse’ docenten

“Het is heel mooi om te zien dat studenten na 11 weken van voorbereidingen echt iets hebben neergezet”, vertelt Tio-docent Lilian Bryson (Amsterdam) trots. “Wij als docenten hebben een begeleidende rol, de studenten doen alles zelf. Het is te gek om te zien dat alles op een goede manier draait.” Tio-docent Fanny Drabbe (Utrecht) vult aan: “Heel leuk om te zien hoe de studenten opbloeien, hier in de praktijk. Je ziet ineens heel andere kanten van de studenten. Ze staan echt in hun kracht hier.” De Kick-off op de eerste dag vonden beide docenten indrukwekkend. “Kippenvel. Het was echt fantastisch. We zijn retetrots op de studenten!”

Blije gasten

Tevreden studenten en trotse docenten dus, maar de gasten, zijn zij ook positief? “Ik vind het leuk hier, het ziet er erg verzorgd uit allemaal”, vertelt Maaike Hofstra in de stijlvol ingerichte foyer. Zij verblijft twee nachten in The Gatsby Hotel. “Ik ben keurig ontvangen door het meisje achter de receptie. Ook heb ik lekker gegeten in het restaurant.” Over de vraag of ze hier nog eens terug zou komen als het een echt hotel was hoeft Maaike niet lang na te denken. “Ja hoor, zeker!”

Bekijk ook de website van The Gatsby Hotel.