1. Home
  2. Nieuws
  3. Persoonlijk groei dankzij Tio

“Dankzij Tio is onze dochter enorm gegroeid”

Tweedejaars Hotel- en Eventmanagementstudente Eveline Renssen voelt zich als een vis in het water bij Hogeschool Tio. Ze is ambitieus en ondernemend, vertelt haar vader Bart Renssen trots. “Ze is enorm gegroeid sinds ze aan Tio studeert. Volgens mij had ze geen betere schoolkeuze kunnen maken!”

Keuze voor Tio

Eveline studeert Hotel- en Eventmanagement aan Hogeschool Tio in Hengelo. “Ze had zich aanvankelijk ingeschreven voor een hbo-opleiding in Tilburg”, vertelt vader Bart. “Maar toen ze met een vriendin meeging naar de open avond van Tio Hengelo, was ze verkocht. Na diverse gesprekken met de vestigingsmanager en met haar moeder en mij besloot ze definitief te kiezen voor de hotel- en eventopleiding van Tio.”

En dat gaat haar goed af. Naast het feit dat Eveline haar opleiding versneld volgt (in drie jaar tijd) is ze studentenvertegenwoordiger, ambassadeur én journalist bij Tio.

Tio-studenten gemotiveerd en ambitieus

Evelines ouders zijn onder de indruk van het onderwijs van Tio. “We hebben gemerkt dat Eveline in een relatief korte periode heel veel heeft geleerd dankzij vakdocenten, projectweken, evenementen en stages. Tio-studenten zijn gemotiveerd en ambitieus. Op professioneel vlak heeft Eveline zich zichtbaar ontwikkeld. Ze weet hoe ze een goed cv moet schrijven, hoe ze een professioneel LinkedIn-profiel kan maken en hoe ze moet netwerken.”

Internationale werkervaring

“Afgelopen zomer heeft Eveline stage gelopen als assistent front office manager op een resort in Griekenland”, vertelt haar vader verder. “Dit heeft ze helemaal zelf geregeld. Tijdens de stage kreeg ze goede persoonlijke begeleiding vanuit Tio, waardoor ze echt het uiterste uit de stage heeft kunnen halen. Het was goed voor haar zelfontwikkeling; Eveline is er positief door veranderd.”

Van dromen naar doelen

“Eveline zat altijd al vol dromen, zoals een eigen bedrijf opzetten, naar het buitenland gaan, manager worden in een bedrijf en ga zo maar door”, vertelt hij tot slot. Maar sinds Eveline aan Tio studeert blijft het niet langer bij dromen. “Ze is enorm ondernemend en jaagt haar doelen nu echt na. Eveline is haar eigen evenementenbedrijf aan het opzetten en is volop bezig met marketingplannen, analyses, MVO-beleid, productontwikkeling, etc. Ze heeft het allemaal op school geleerd. Een betere schoolkeuze had ze niet kunnen maken!”

Eveline over Tio

Volg Eveline op LinkedIn.