1. Home
  2. Nieuws
  3. Versnelde hbo-opleiding eventmanagement bevalt uitstekend

Versnelde hbo-opleiding eventmanagement bevalt uitstekend

Student Jochem Kruip koos voor de hbo-opleiding Hotel- en Eventmanagement aan Hogeschool Tio, nadat hij op een andere school zijn mbo-opleiding haalde. De overstap bevalt hem uitstekend. “Ik blijf goed gefocust waardoor ik goede resultaten behaal.”

Eerstejaars Tio-student Jochem wilde na zijn mbo-opleiding graag verder studeren in de richting van eventmanagement en dat bracht hem op een open dag van Tio. “Ik was vrij snel om. Een sterk punt van Tio vind ik dat lessen die uitvallen allemaal worden ingehaald. Daarnaast zijn natuurlijk de persoonlijke benadering en de kleinschaligheid een grote plus.”

Versneld traject

Voor hij begon, vroeg Jochem zich wel af of hij de stap aan zou kunnen van mbo naar hbo, maar het gaat hem heel goed af. Hij ligt op schema, haalt zeer waarschijnlijk alle punten in zijn eerste jaar en kan dan het versnelde traject volgen en heeft daardoor in 3 jaar zijn hbo-opleiding op zak. Jochem: “Dat komt door goede lessen en veel persoonlijke aandacht. Ik heb die ruimte en persoonlijke aandacht nodig, zo blijf ik goed gefocust waardoor ik goede resultaten behaal.”

Zelf een hotel runnen

Hoogtepunt van zijn opleiding tot nu toe vindt Jochem de Hotel- en Eventweek. Samen met studenten van de Tio-locaties Hengelo en Eindhoven runde hij een hotel. “Iedereen kreeg een eigen managementfunctie en de opbrengst ging naar het goede doel”, vertelt de student. “Er kwamen natuurlijk echte gasten dus die moest je ook als zodanig benaderen. Ik was eventmanager en verantwoordelijk voor het organiseren van activiteiten en dat was supervet. Het was op deze opleiding mijn eerste evenementenervaring in de praktijk en het beviel goed. Voor een stageplek ga ik dus ook op zoek binnen de evenementenbranche.”

Op zijn plek in Hengelo

Jochem is helemaal op zijn plek in Hengelo. “Er hangt een gemoedelijke, rustige sfeer op de opleiding. Iedereen is supergastvrij en aardig. Van je eerste jaar ken je alle mensen, zelfs van andere opleidingen, want je zit bij sommige vakken ook met andere studies in de les.”

Hoe financier je je opleiding?

Jochem leent bij DUO om zijn studie te kunnen betalen.Op de open dag werd gezegd dat wanneer je bij Tio gaat studeren, je een bewijs krijgt waardoor je meer kunt lenen, door middel van het instellingscollegegeldkrediet, dan studenten van reguliere hogescholen. Dankzij die regeling is Tio dus niet alleen voor ‘rijkeluiskinderen’. Dat vind ik een goede zaak.”

Volg Jochem op LinkedIn.

We hebben Jochem gevraagd hoe hij zijn hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Goed
  • Hoe beoordeel je Tio? Goed