1. Home
  2. Nieuws
  3. Art hotel Àdroit: uit de kunst!

Art hotel Àdroit: uit de kunst!

Op een schitterende locatie in Bergen op Zoom, midden in de Brabantse natuur, opende deze week een gloednieuw hotel. Met aan het roer (Engelstalige) eerstejaars Hotel- en Eventmanagementstudenten werd het oorspronkelijke Stayokay-hostel voor een week omgetoverd tot een kleurrijke wereld vol kunst en creativiteit waar gasten hun eigen meesterwerken creëren. Klaar voor een unieke (kunst)ervaring? Welkom in Art hotel Àdroit!

Alles loopt op rolletjes

“Het loopt goed”, vertelt general manager Mika (Tio Amsterdam) trots, terwijl hij ondertussen het restaurant goed in de gaten houdt. “Morgen en overmorgen zit het hotel helemaal vol. Ook het restaurant en de bar lopen goed; we krijgen hier veel bezoekers van buiten. Natuurlijk was het in het begin wel wennen; niemand van ons heeft echt ervaring met het runnen van een hotel. Er komt zo veel meer bij kijken dan je denkt!”

Samen met zijn medestudenten van de vestigingen Utrecht en Amsterdam, inclusief exchangestudenten, is Mika al een half jaar bezig met de voorbereidingen. “Wat ik gaaf vind aan deze Hotel- en Eventweek van Tio is dat je echt een kijkje in deze wereld krijgt. Zeker als general manager krijg ik alle aspecten van het hotel mee. Je leert zo veel tijdens zo’n week.”

Fouten maken mag

Employee Leonie (Tio Utrecht) heeft in twee dagen tijd al in de keuken, bar én het restaurant gewerkt. “Die variatie is heel fijn”, vertelt ze enthousiast tussen haar barwerkzaamheden door. “Het is leuk dat je kunt ervaren hoe het werken in een hotel in de praktijk gaat. Tijdens zo’n week leer je echt het beste uit jezelf te halen. Mijn belangrijkste les tot nu toe? Dat je fouten mag maken! Daar leer je alleen maar van en als je het voor de gasten zo goed mogelijk oplost is het helemaal niet erg.”

Kunstenaars in spé

Schuilt er een creatief talent in je? Dan kun je je hart ophalen in Art hotel Àdroit. Het activiteitenprogramma loopt namelijk over van de creatieve en inspirerende workshops die passen binnen het thema. Denk aan workshops schilderen, macramé, hand lettering en yoga. Alle gasten mogen hieraan deelnemen. En ook in het restaurant is gedacht aan de creatieve mens: iedere tafel is voorzien van stiften en inkleurbare placemats!

Tevreden gasten

En de gasten, hoe beoordelen zij het hotel eigenlijk? “Klachten hebben we nog niet gehad, dus dat is een goed teken,” zegt general manager Mika met een knipoog. Gasten Rob en Andrea uit Zwolle waren aangenaam verrast vertellen ze, terwijl ze door een allervriendelijkste front office employee worden uitgecheckt: “We vonden het geweldig hier! We hebben het erg naar onze zin gehad. Het eten is goed en we zijn goed verzorgd. Heel leuk om in dit hotel te overnachten. De studenten doen het fantastisch!”

Art hotel Àdroit is nog t/m vrijdag 29 november geopend voor publiek. De volledige opbrengst van het hotel gaat naar Stichting Het vergeten kind.