1. Home
  2. Nieuws
  3. Sven ging van een fulltime baan naar Hotelmanagement op Tio

‘Bij Hotelmanagement van Tio zit ik op m’n plek’

Weer starten met studeren na fulltime gewerkt te hebben? Tio-student Sven deed het. Na een verkeerde studiekeuze besloot hij in de horeca te gaan werken tot hij wist wat hij wilde. Een paar jaar later wist hij het: zijn toekomst lag precies dáár, in de horeca. Hij schreef zich in bij Tio en ging terug de schoolbanken in. Sven: “Het bevalt ontzettend goed en ik ben heel blij met mijn keuze voor Tio.” 

Passie voor de horeca 

Op zijn zestiende begon Sven met een mbo-opleiding Bedrijfsadministratie, vertelt hij. “Na een paar jaar ben ik ermee gestopt, het was niet wat ik wilde. Omdat ik niet goed wist wat ik wél wilde, besloot ik tijdelijk in de horeca te gaan werken”, legt hij uit. “Ik kwam bij een superleuk restaurant terecht en dat beviel heel goed. Omdat ik de horeca echt heel leuk bleek te vinden en ook erg van koken houd, besloot ik een studie in deze richting te zoeken.” 

Van werken naar studeren 

Maar hoe begin je weer met studeren na een paar jaar fulltime gewerkt te hebben? “Ik vond de stap om weer te gaan studeren best groot inderdaad, ik was al drie jaar niet meer op school geweest”, legt Sven uit. “Daarom sprak Tio mij erg aan. De kleinschaligheid en persoonlijke begeleiding van Tio vond ik heel prettig klinken. Daarnaast stond de school ontzettend goed aangeschreven en Hotelmanagement leek mij gewoon een hele leuke mbo-opleiding.” 

Blij met keuze voor Tio 

Inmiddels zijn we bijna twee jaar verder en is Sven alweer bijna klaar met zijn opleiding. “Het bevalt ontzettend goed”, vertelt hij enthousiast. “Het studeren gaat me gelukkig heel goed af, dat is heel fijn. De opleiding zit inhoudelijk goed in elkaar en ik vind het studieprogramma erg leuk. Verder komen alle docenten uit het werkveld, dat is echt top. Ze spreken uit eigen ervaring en dat is veel leuker om naar te luisteren. Op deze manier vind ik les krijgen heel leuk!”  

Streepje voor met Tio 

Het collegegeld bij Tio ligt wat hoger dan bij het bekostigd onderwijs, maar Sven vindt dat het zeker waard. “Je ziet het bijvoorbeeld terug in de persoonlijke begeleiding, de kwaliteit van de lessen, hoe goed alles geregeld is. Tio is natuurlijk een hele goede school die over de hele wereld bekend is; ik denk dat ik daarmee later een goede voorsprong heb. En dat is het zeker waard”, zegt Sven tot slot. “Ik heb een hele leuke tijd bij Tio en ik kan wel zeggen dat ik Tio en alle mensen van de opleiding straks echt ga missen!” 

We hebben Sven gevraagd hoe hij zijn school en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Uitstekend
  • Hoe beoordeel je Tio? Uitstekend
Lees meer over: horeca, hotelmanagement, ratings