1. Home
  2. Over Tio
  3. Onderwijsvisie- en kwaliteit

Onderwijsvisie- en kwaliteit

Tio streeft naar een kwalitatief goed en uitdagend onderwijsprogramma. Jij krijgt de ruimte om jouw eigen potentie en talenten te ontdekken, zodat jij je verder kan ontwikkelen op professioneel en persoonlijk vlak.

Tio bestaat al ruim vijftig jaar. Al die tijd zijn onze missie en visie hetzelfde gebleven: zorgen dat jij leert, groeit, ervaart en ontdekt. Alles wat je nodig hebt op weg naar een succesvolle toekomst!

Jij leert

Nieuwe kennis en vaardigheden: dat is waar je voor leert. Werken aan de juiste skills die aansluiten op zowel de huidige praktijk als de banen van de toekomst. Daar richt je je op tijdens actuele modules, opdrachten en projecten, waarbij topdocenten uit de praktijk de persoonlijke aandacht geven die voor jou het beste werkt. Individueel of in gemotiveerde teams; je leert het meest wanneer je actief deelneemt.

Jij groeit

Ontwikkelen en groeien als mens: daarin begeleiden we jou. Zodat je als young professional straks aan een succesvolle carrière begint. Of je bestaande carrière naar een hoger niveau tilt. Met persoonlijke begeleiding, gerichte training op jouw persoonlijke skills en groepsopdrachten helpen we je groeien. Leer jezelf goed kennen en zet jouw sterke punten op de juiste momenten in.

Jij ervaart

Relevante praktijkervaring tijdens je studie: bij Tio leer je door te doen. Praktijkervaring is een van de belangrijkste manieren om ergens goed in te worden. Daarom biedt Tio je inspirerende gastcolleges, masterclasses, stageperiodes en praktijkgerichte projecten. Daarbij kun je bij veel opleidingen een specialisme naar keuze volgen. Een waardevolle voorbereiding op jouw succesvolle toekomst!

Jij ontdekt

Nieuwe ervaringen opdoen, nieuwsgierig zijn, je eigen talenten ontdekken: ook daar maken we ons hard voor. Je gaat actief aan de slag, bouwt aan businessplannen, pitcht je ideeën bij echte bedrijven en doet internationale contacten op. Bovendien beleef je de beste studententijd: alles wat jou verder helpt op weg naar succes.

"Tio staat voor actueel en praktijkgericht onderwijs. Professionals uit het werkveld leveren hieraan een actieve bijdrage."
Martin van Plateringen | Manager Onderwijs & Kwaliteit

Onderwijsaanpak

Iedere dag zetten wij ons in voor persoonlijk, excellent en ondernemend onderwijs van de hoogste kwaliteit. Hoe we dat doen? Met een onderwijsconcept waar we trots op zijn.

  • Persoonlijk en kleinschalig onderwijs: je zit altijd in kleine groepen van gemiddeld 10 studenten. Je studiecoach, docenten en de (assistent-)vestigingsmanager staan voor je klaar. Iedereen bij Tio kent je bij naam en je wordt écht gezien.
  • Intensief onderwijs: wanneer je een opleiding bij Tio volgt, heb je veel contacturen en breng je veel tijd door met gemotiveerde medestudenten. Lessen die uitvallen worden hetzelfde semester nog ingehaald.
  • Activerend en gevarieerd onderwijs: je bent actief met de lesstof bezig. Minimaal 50% van elke module bestaat uit actieve werkvormen als rollenspellen, casussen, discussies, (digitale) quizzen, (online) simulaties en presentaties. Je werkt elk semester in projectgroepen, zodat je met én van elkaar leert.
  • Onderwijs in context: je leert het beste als je ook de context onderzoekt. Onze opdrachten, praktijkvoorbeelden en toetsing hebben een directe link met de beroepspraktijk. Zo ben je straks helemaal klaar om aan je carrière te beginnen.
  • Blended learning: onderwijs in een offline én online omgeving. Offline klassikaal onderwijs wordt aangevuld met online leermogelijkheden. Denk aan online tentamentrainingen, lessen opgenomen in leeromgeving Blackboard en gamification (game-elementen en spelenderwijs leren) in het lesmateriaal.
  • Incentives en prestatieprikkels: extra motivatie gegarandeerd. Bij groepsprojecten is er regelmatig sprake van een wedstrijdelement om excellentie en teamgeest aan te moedigen. Gaan jij en je team er straks met de hoofdprijs vandoor tijdens één van de landelijke projectfinales?

Kwaliteit

Door de landelijke organisatie kan Tio zich focussen op kwaliteit en onderwijsvernieuwing. Voor de inhoud van de opleidingen laat Tio zich adviseren door deskundigen uit het bedrijfsleven, branche- en netwerkorganisaties. De aandacht die Tio aan kwaliteit besteedt, heeft resultaat: onze studenten zijn tevreden. Zo scoren Tio en haar opleidingen al jaren als topopleider en ‘uitmuntend in eigen vakgebied’ in de Keuzegids en in nationale ranglijsten.