1. Home
  2. Nieuws
  3. Internationaal zakendoen bij Artex

Internationaal zakendoen bij Artex

Maarten Bosch, student International Business Management, loopt stage bij Artex, onderdeel van multinational Hunter Douglas. Maarten: “Artex opereert in de textielbranche. Ik krijg hier de kans om op verschillende afdelingen mee te lopen en leer veel over internationaal zaken doen.”

De belangrijkste taak van Maarten is het bieden van operationele ondersteuning bij het aanboren van een voor Artex zo goed als nieuwe markt, namelijk de Duitse. Maarten: “Hiervoor heb ik onderzocht hoeveel concurrenten er in de textielbranche zijn, wie de concurrenten zijn en in hoeverre ze concurrerend zijn ten opzichte van Artex. Daarnaast heb ik planningen gemaakt, zaken geregeld en gebeld met Duitse bedrijven om aan extra informatie te komen. Ook woon ik verschillende meetings bij waarin de vooruitgang van het project getoetst wordt.”

Vergroten van het marktaandeel

Maarten: “Het is leuk om continu te werken aan een internationaal project en zo een bijdrage te leveren aan het vergroten van het aandeel van Artex op de Duitse markt. Ik heb veel internationale contacten en denk mee over hoe bepaalde acties aangepakt kunnen worden. Ik leer hoe een project als dit opgezet moet worden en wat er allemaal bij komt kijken. Ook heb ik leren plannen en leren werken met CRM- en ERP-systemen, erg handig voor je toekomstige carrière. De werksfeer is erg goed, ik heb het gevoel dat ik serieus genomen word en je ziet ook echt vooruitgang.”

Snel aan de slag bij de stage door praktijkproject

Tijdens zijn stage heeft Maarten het meest aan de vakken Projectmanagement en Business correspondence. Maarten: “Tijdens het vak Projectmanagement heb ik een virtueel project uit moeten werken, daardoor had ik al een idee hoe ik snel aan de slag kon op mijn stage. Daarnaast heb ik veel geleerd over schriftelijke communicatie, dit was erg handig omdat ik tijdens mijn stage veel in contact ben met verschillende mensen.”

Zelf je stage kiezen

Maarten: “Ik heb een persoonlijke studiecoach die ik bijna iedere week spreek over de stage. Ook hebben we goede uitleg gekregen over de stage-eisen en mogelijkheden. Ik vond het fijn dat je helemaal zelf kon bepalen waar je stage wilde gaan lopen. Daarnaast hebben we de Tio Bedrijvendag gehad. Bedrijven presenteerden zich hier zodat je je kunt oriënteren op wat je leuk vindt en wat niet.”

Tio na het vwo: theorie en praktijk

Maarten: “Ik zocht een opleiding die praktijk en theorie combineert. Als vooropleiding heb ik vwo gedaan, alleen ik vond het erg lastig om een wetenschappelijke studie te vinden die me aansprak. Toen ik eens naar een open dag van Tio ging, was ik meteen verkocht! Een leuke sfeer, kleine klassen, goed onderwijs én dat stuk praktijk wat ik juist miste bij wetenschappelijke opleidingen.”

Volg Maarten op LinkedIn.

Lees meer over: internationaal, stage