1. Home
  2. Nieuws
  3. Stage bij investment company in Jakarta

Stage bij investment company in Jakarta

Rodney van Rijen, student International Business Management, vloog voor zijn stage naar Jakarta, Indonesië. Hij ging aan de slag voor Valbury Asia Futures, een investment bedrijf in foreign exchange, stock exchange en investment banking. Rodney: “Ik onderzoek hoe de verkoopcijfers van Valbury Asia Futurs verbeterd kunnen worden.”

Rodney wilde graag meer van de wereld zien en meemaken hoe het is om in een andere cultuur te werken. Dus koos hij voor een buitenlandstage. Rodney: “Omdat mijn vader vaak zaken doet in Indonesië en erg lovend is over Jakarta, heb ik besloten om daar op zoek te gaan naar een stagebedrijf. Via een stagebemiddelingsbureau kwam ik uit bij Valbury Asia Futures. Ik heb geen spijt van mijn keuze, ik heb het hier erg naar mijn zin. Zowel het bedrijf als het werk dat ik doe sluiten erg goed aan op mijn studie. Valbury Asia Futures is een investment bedrijf dat vooral investeert in foreign exchange, stock exchange en investment banking. Veel onderwerpen die wij bij de opleiding International Business Management ook krijgen.”

Research naar het salesteam

Rodney: “Het management wil graag meer weten over het salesteam en over mogelijkheden om de verkoopcijfers te verbeteren. Ik interview de medewerkers over wat zij van het bedrijf vinden, wat zij in de toekomst verwachten en hoe zij aan hun verkoopvaardigheden werken. Hier maak ik een verslag van en uiteindelijk een presentatie met conclusies en aanbevelingen, die ik aan het management kan presenteren.”

Up-to-date blijven is noodzaak

Rodney begint elke ochtend met kijken naar wat er is gebeurd in de wereld. Rodney: “Dat is zeer belangrijk in deze business.” De rest van de dag werkt hij aan zijn onderzoek, gaat hij met collega’s mee om klanten te ontmoeten en neemt hij een kijkje bij meetings. “Het leukste aan deze stage is het ontdekken van een nieuwe cultuur. Ik hou van reizen maar heb dan nooit echt de kans om de cultuur echt te leren kennen. Aangezien ik hier bijna vier maanden woon, krijg ik die kans nu wel.”

Vwo-vooropleiding

Rodney heeft vwo als vooropleiding. Waarom dan naar Tio en niet naar de universiteit? Rodney: “Ik had vakken als Natuurkunde, Wiskunde B, Scheikunde, Biologie en Informatica maar zag mezelf niet in een van deze richtingen studeren. Ik wilde iets ondernemends gaan doen. Tio was een goede optie om een ondernemende studie te gaan doen, zonder dat je veel voorkennis nodig hebt van Economie en M&O. Hiervoor kun je namelijk het keuzevak Introductie in bedrijfseconomie volgen. Tio voelde bovendien vertrouwd aan.”

Na Tio alle kanten op

Voor Rodney ligt de toekomst na het behalen van zijn diploma nog open. Rodney: “Er zijn een aantal mogelijkheden waar ik over nadenk. Ik kan verder gaan met een master, ik kan gaan werken in Nederland of ik kan misschien wel in Jakarta gaan werken. Gelukkig hoef ik nu nog niet direct te beslissen.”

Volg Rodney op LinkedIn.

Bekijk ook de video van Rodney in Jakarta

Lees meer over: business, internationaal, stage