1. Home
  2. Nieuws
  3. Starten in januari: “Je kan wennen én loopt eigenlijk al voor!”

Starten in januari: “Je kan wennen én loopt eigenlijk al voor!”

Jolie is afgelopen januari bij Tio in Utrecht begonnen met de mbo4-opleiding Hotelmanagement. Deze optie bood haar de kans om zonder studievertraging te doen wat écht bij haar past. Het bevalt zo goed dat ze het andere zoekende studenten aanraadt.  

Waarom ben je in januari gestart? 

“Ik ben in september bij een ROC begonnen, maar daar had ik het niet naar mijn zin. Ik wilde graag zo snel mogelijk iets anders gaan doen.” 

Kiezen voor Tio 

“Ik kreeg interesse in Tio omdat ik veel goede verhalen hoorde van een familielid, zij is ook Tio-student. Tio zelf gaf me veel informatie over hoe het eerste semester zou verlopen vanaf januari, de studiedruk en het rooster bijvoorbeeld. Ik wist dus precies aan wat ik begon!” 

Wil jij ook starten in januari?
Check de studies

Hoe bevalt het in de praktijk? 

“Je komt in een bestaande klas, dus dat was wel even spannend. Maar het ging heel makkelijk en snel. Ik werd direct goed opgevangen en meegenomen. Nu vind ik het helemaal fijn, want ik ken de eerste- én tweedejaars al! Qua studeren en druk was het prima. Je begint ook nog eens met de leukste vakken, zoals kooklessen.  

Na het eerste semester had ik een heerlijke zomer vrij. Ik ben daarna in augustus mee geweest naar het introductiedagen in de Ardennen. Dat was top geregeld. Ik heb hier hele leuke mensen ontmoet. Het voelde niet anders omdat ik in januari al was gestart.  

Hierna op school verliep het weer top. Het studieprogramma sloot goed aan op mijn januaristart en de lessen die ik al had gevolgd.” 

Wat zou jij de mensen willen vertellen die nu twijfelen tussen januari of september starten? 

 “Ik heb zoveel leuke mensen ontmoet, studentenvereniging, je leert twee jaar in één kennen, je kan al wennen. Kortom: je loopt eigenlijk gewoon al voor!”