1. Home
  2. Studeren bij Tio
  3. Starten in januari

Starten in januari

Heb je eerder moeten stoppen met een andere opleiding door een verkeerde studiekeuze? Dan wil je nu zeker weten dat je de juiste studie kiest. Of heb je bijvoorbeeld een tijd in het buitenland gereisd of gewoond? Dan kan het jou wellicht beter uitkomen om je studie in januari te starten in plaats van in september. 
Bij Tio kun je ook in januari starten. Je volgt de lessen dan grotendeels samen met de studenten die in september zijn gestart. Check hier welke opleidingen er in januari starten.

Waarom starten in januari?
Bekijk de redenen

Studieprogramma

Als je in januari start doe je het nog even rustig aan. We laten je wennen aan het onderwijs en de manier van lesgeven bij Tio. Je loopt de stage(s) in de zomer. Dit geeft je de kans om het geleerde meteen in de praktijk te brengen. 

Als je in januari start met je opleiding, dan is je eerste lesdag op maandag 8 januari 2024. Voorafgaand aan het studiejaar vindt een kick-off plaats. Je trapt het studiejaar af met een inspirerende kick-off dag op 4 januari 2024. De kick-off staat in het teken van kennismaking met medestudenten, de studiestad en studentenvereniging Cognatio, een kijkje achter de schermen bij bedrijven in de branche en vooral gezelligheid.

Studieduur

Start je in januari, dan doe je (kosteloos) een half jaar langer over de opleiding. Dit komt door de, hierboven beschreven, relaxte start die we jou bieden. Het totale bachelor-traject duurt 3,5 jaar als je in januari instroomt en voor de associate degree is dit 2,5 jaar. Bij mbo doe je een half jaar langer over de tweejarige mbo-opleiding.