1. Home
  2. Nieuws
  3. Kleine, gezellige klassen en stijgende prestaties

Kleine, gezellige klassen zorg voor hoge prestaties

Nicoline van Praag zit in het eerste jaar van de opleiding Hotel- en Eventmanagement bij Tio. Ze roemt de persoonlijke begeleiding die ze krijgt en de kleine klassen. “Iedereen helpt en motiveert elkaar.”

Persoonlijk en kleinschalig

Nicoline koos voor Tio, omdat ze hiervoor ook particulier onderwijs volgde. “Ik vind de persoonlijke begeleiding die Tio biedt heel prettig, ik kan me in kleine klassen veel beter concentreren dan ik in een grote collegezaal zou kunnen. Je wordt hier niet in een zee van studenten gedropt.

Studeren met een functiebeperking

Ze heeft een oogafwijking, waardoor ze maar met één oog leest. Ze mag haar tentamens in een kleiner, rustiger lokaal maken, met minder afleiding. Ook krijgt ze er extra tijd voor. “Ik vind dat ze daar bij Tio heel erg goed rekening mee houden.”

Brede opleiding

Nicoline koos voor Hotel- en Eventmanagement, omdat het een brede opleiding is. “Je kunt er heel veel kanten mee op en dat vind ik fijn, omdat ik zelf nog niet precies weet wat ik later wil worden. Ik weet wel dat ik het heel leuk vind om creatief bezig te zijn en met mensen in contact te zijn. Ik geef mensen graag een gezellig gevoel.”

Snel vrienden

Ze koos voor Amsterdam omdat ze in Heemstede-Aerdenhout woont, zo’n 25 kilometer verderop. “Het is makkelijk te bereizen en ik vind het ook heel leuk om in Amsterdam te zijn. Doordat Tio zo klein is, maak je heel snel vrienden en vriendinnen. Ik heb een vriendin die uit Groningen komt en het is leuk om na de les met haar de stad in te gaan.”

Goede prestaties

“Ik heb een heel goede band met mijn klas en de school. Ik denk niet dat het op andere opleidingen ook zo gaat. Je zit met elf of twaalf studenten in een klas, dat is heel intiem. Iedereen helpt en motiveert elkaar. Daardoor gaan je prestaties natuurlijk omhoog.”

Beste opleiding in hotel- en eventmanagement

Dat ze bij Tio een topopleiding volgt, vindt Nicoline bijzonder. “Oudere mensen zeggen vaak: ‘wow, wat goed dat je dat doet. Op ons werk zoeken we ook altijd mensen met die achtergrond.’”

Ze is dus erg blij met haar studie. Maar een minpuntje kan ze toch ook benoemen: de lestijden. “Mijn lessen beginnen laat, om elf uur of twee uur. Dat is op zich natuurlijk prettig, maar daardoor ben ik ook vaak pas om half zes of half zeven klaar. Nu het vroeg donker is, is dat jammer met terugreizen. Ook houd je ’s avonds weinig tijd over. Maar dat is echt het enige minpunt. Je krijgt goede begeleiding dus je komt hierdoor ook niet echt in tijdnood.”

In de praktijk

Het hoogtepunt van haar studie was tot nu toe voor Nicoline de Hotel- en Eventweek. “We mochten een hotel in Apeldoorn voor een week overnemen en runnen. Iedereen kreeg een afdeling toegewezen. Toen hebben we echt een topweek gedraaid, dat was superleuk.”

De praktijk maakt dus indruk en dat komt goed uit, want binnenkort begint ze aan haar eerste bijbaan in de horeca. “Ik ga aan de slag bij een restaurant in IJmuiden. Ik had nog geen ervaring, maar we hebben hier vakken waar je precies leert wat je in een restaurant moet doen. Dat hielp bij het gesprek, ik werd zo aangenomen.“

Volg Nicoline op LinkedIn

We hebben Nicoline gevraagd hoe zij haar hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Uitstekend
  • Hoe beoordeel je Tio? Goed