1. Home
  2. Nieuws
  3. Junior marketingmanager in Shanghai

Junior marketingmanager in Shanghai

Haar stage in Shanghai is Melissa Frens goed bevallen. Na haar opleiding aan Hogeschool Tio besloot ze daarom terug te gaan om te wonen en te werken als Junior Marketingmanager voor 2-Shanghai. “Ik wilde hier graag ervaring op doen en Shanghai is een geweldige stad!

Voor het regelen van een stage in het buitenland heeft Melissa de hulp van het stagebureau 2-Shanghai ingeschakeld. Melissa: “Ze hadden voor mij snel een leuke stage geregeld die aansloot bij mijn studie. Ook na mijn stage heb ik altijd goed contact gehad met de eigenaren van 2-Shanghai. Toen ik eenmaal afgestudeerd was heb ik besloten om in Shanghai te gaan wonen en werken voor een paar jaar.”

Marketing en International Office

De taken als marketingmanager zijn erg gevarieerd en gaan verder dan alleen marketing. Melissa: “Ik houd me naast marketing bezig met alles wat te maken heeft met het regelen van een stage in China voor internationale studenten. Ik ben verantwoordelijk voor de communicatie met zowel studenten als stagebedrijven, ik regel accommodaties, organiseer evenementen, plaats vacatures, maar houd ook de social media kanalen bij en ik zorg ervoor dat de website up-to-date is.” Melissa werkt niet alleen op kantoor, maar heeft na haar werk ook nog vaak etentjes met klanten of borrels met studenten die stage lopen in China. “Er zijn ook dagen waarop ik de accommodaties bezichtig en waarop ik naar de luchthaven moet om studenten op te halen. Genoeg te doen dus!”

Groot netwerk

Melissa vindt het leukste aan haar baan dat ze veel nieuwe mensen leert kennen. Melissa: “Je bouwt hier snel een netwerk op. De uitdaging in mijn werk ligt vooral in het vinden van de juiste match tussen bedrijf en student. Je moet goed weten waar een bedrijf naar op zoek is en welke persoonlijkheid hier bij past. Maar je moet natuurlijk ook rekening houden met de wensen van een student en goed zijn of haar karakter/profiel kunnen inschatten.” 2-Shanghai is een klein bedrijf, maar dit is ook meteen de kracht. “Doordat we redelijk klein zijn hebben we goed persoonlijk contact met al onze klanten. Op dit moment lopen er 32 studenten via ons stage in Shanghai.“

Internationale studie

Na de middelbare school was het voor Melissa al duidelijk dat ze graag een studie wilde volgen die internationaal gerelateerd was. Melissa: “Ik houd erg van reizen en ik wilde graag in het buitenland gaan werken.” De opgedane kennis tijdens haar studie kan Melissa nu goed toepassen op haar werk. “Bij het vak Commercial Skills heb ik bijvoorbeeld geleerd hoe je het beste kunt communiceren met een klant." In de toekomst zou Melissa een eigen bedrijf willen starten of willen werken voor een creatief marketing/branding bedrijf in het buitenland. “ Maar ik wil nu eerst lekker genieten van mijn leventje in China en van alle ervaringen die ik hier opdoe.”

Lees meer over: internationaal, stage