1. Home
  2. Nieuws
  3. ‘Studeren én ondernemen? Doen!’

Ben runt naast zijn masterstudie een eigen onderneming

Al van jongs af aan droomt Ben Herfst van een internationale carrière in de zakenwereld. Direct na zijn studie Internationaal Toeristisch Management aan Tio waagde hij de sprong en richtte zijn eigen onderneming op. Nu werkt hij samen met een team van collega’s dagelijks voor de leukste opdrachtgevers. Om zich nog verder te ontwikkelen volgt Ben Tio’s Master of Business Administration (MBA).

In 2019 richtte Ben Key-advice op: een marketingbureau dat kleine tot middelgrote bedrijven aan meer klanten, een sterkere marktpositie, een grotere naamsbekendheid en een hogere conversie helpt. Ben begon alleen, als zelfstandige, maar inmiddels heeft hij een team van talentvolle freelancers om zich heen. Samen ontwikkelen en implementeren ze op maat gemaakte marketingstrategieën voor uiteenlopende opdrachtgevers.

"Als je doelgericht in jezelf investeert, ga dan ook voor het állerbeste!"

Zelf aan het roer

“Het leukste aan ondernemen? Dat is zonder twijfel de vrijheid die mijn werk biedt”, vertelt Ben enthousiast. “Ik laat me graag adviseren en inspireren door anderen, maar uiteindelijk sta ik zelf aan het roer. Het is fijn om zelf alles in te kunnen richten. Ik houd me veel bezig met het verzamelen, analyseren en implementeren van data. Tegelijkertijd leid ik operationeel gezien alles in goede banen. En ja, het klopt, als ondernemer sta je nooit ‘uit’. Het werk gaat 24 uur per dag door. Maar dat heb ik ervoor over: alles wat ik investeer in mijn bedrijf, haal ik er ook weer dubbel en dwars uit.”

Wereldwijd zakendoen zit in het bloed

Ben startte zijn onderneming in 2019, direct nadat hij zijn Tio-opleiding Internationaal Toeristisch Management afrondde. Waarom hij destijds voor die opleiding koos? “Ik kom uit een echte ondernemersfamilie; wereldwijd zakendoen zit bij ons in de familie”, legt Ben uit. “De afgelopen generaties van mijn familie woonden en werkten over de hele wereld. Dat heeft mij geïnspireerd. Bij deze Tio-opleiding kwam voor mij alles samen.”

Persoonlijk onderwijs

Het persoonlijke en kleinschalige onderwijs van Tio sprak Ben direct aan. “In de kleine klassen is altijd voldoende aandacht voor iedere student. Dat leidt tot dynamisch onderwijs, met alle ruimte om vragen te stellen en om de lesstof rustig met elkaar te bespreken. Ik heb daardoor het gevoel dat ik meer leer. Ook vind ik het fijn dat de docenten veel professionele praktijkervaring hebben. De vele praktijkvoorbeelden in de lessen zijn daardoor erg waardevol voor mij.”

In jezelf investeren

Inmiddels is Ben, nu dus als ondernemer, weer terug in de schoolbanken: hij volgt Tio’s Master of Business Administration (MBA). Ben wilde zich ook buiten zijn bedrijf verder blijven ontwikkelen. “Nieuwe kennis en ervaring geeft mijn bedrijf een flinke boost. De master sluit naadloos aan op het pad naar mijn dromen. De titel van MBA wordt wereldwijd erkend. Deze master is, samen met mijn Tio-bacheloropleiding, het perfecte uitgangspunt voor mijn internationale carrière. Als je doelgericht in jezelf investeert, ga dan ook voor het állerbeste, vind ik.”

Studeren én ondernemen

Het is best pittig om een masterstudie te combineren met het ondernemerschap, geeft Ben toe. Hoe het hem lukt? “Met motivatie en een goed plan kom je een heel eind. Wat ook meespeelt: Tio ondersteunt ondernemende studenten. Je studiecoach kan je bijvoorbeeld helpen bij het maken van een plan. Daarnaast stimuleert Tio ondernemerschap in het algemeen. Tijdens mijn bachelorsstudie volgde ik bijvoorbeeld de minor Ondernemerschap. Daar heb ik mijn allereerste ervaringen als jonge ondernemer opgedaan!”

MBA opent deuren

Inmiddels is Ben zijn masterstudie aan het afronden, klaar om zich weer fulltime op zijn bedrijf te richten. Wat kan hij andere (master)studenten met ondernemersambities aanraden? “Studeren én ondernemen is hard werken. Maar een master halen in één jaar is superefficiënt. Ik zie het zo: je geeft even een periode vol gas om een mooie carrière tegemoet te gaan. Ik kan het zeker aanraden”, zegt Ben tot slot. “Met mijn keuze ben ik nog altijd heel blij. Mijn masterdiploma van Tio opent deuren in binnen- én buitenland!”