1. Home
  2. Nieuws
  3. Dromen verwezenlijken na de Masterclass Ondernemerschap

Dromen verwezenlijken na Masterclass Ondernemerschap met Anna Nooshin en Omar Kbiri

De verwachtingen waren hooggespannen toen Anna Nooshin en Omar Kbiri het Tio-podium in Utrecht betraden. Het werd muisstil en wat volgde was een avond vol mooie ervaringen, wijze lessen en praktische tips van de ondernemers . Beide sprekers deelden hun verhaal over hoe ze zijn gekomen tot waar zij nu staan. De belangrijkste boodschap van de avond? Durf groot te denken en doe alleen wat je leuk vindt!

Op reis met Omar en Anna

Dat de Masterclass binnen een dag uitverkocht was, zegt wel iets over de populariteit van de twee ondernemers onder de aanwezige studenten en alumni. “We hebben gekozen voor twee sprekers die alles weten van ’modern’ ondernemerschap”, vertelt Tio-marketeer Roy de Ridder in zijn welkomstwoordje. En dat bleek: aan de hand van hun levensverhalen namen Omar en Anna het publiek mee op een inspirerende reis vol eigen ervaringen en praktische tips, waarbij de rol van nieuwe media ruimschoots aan bod kwam.

Geef je dromen nooit op

Omar trapte af en vertelde op aanstekelijke wijze hoe hij ondernemer werd. Terwijl de gepassioneerde story manager zijn projecten de revue liet passeren, van stemmijweg.nl tot VEED Festival en van Meisjes met ijsjes tot Bonjour Aznavour, gaf hij het publiek een belangrijke boodschap mee: herken geluk en doe wat je leuk vindt – ‘fun’ is belangrijk! Hotel- en Eventmanagement studente Kalthouma Luarti kwam speciaal voor Omar naar de Masterclass. Kalthouma: “Ik vond zijn verhaal erg inspirerend. Wat ik ervan opgestoken heb is dat je je doelen moet nastreven en je je dromen nooit moet opgeven.”

Alles is mogelijk

Ook Anna Nooshin deelde een indrukwekkend levensverhaal met het publiek; ze kwam op jonge leeftijd als Iraanse vluchteling naar Nederland. Het contrast met haar leven nu kan bijna niet groter: ze is oprichter van het succesvolle NSMBL, modeblogger, YouTuber, presentatrice, auteur, tv-host en social media-expert. En nog zit de energieke en enthousiaste onderneemster boordevol ambitie en inspiratie. Haar belangrijkste boodschap aan het publiek? Wanneer je dromen hebt en doelen stelt, is alles mogelijk.  

Handige tips

Na de inspirerende verhalen werd de kans om Anna en Omar het hemd van het lijf te vragen volop benut door het publiek. Alumna Naomi van der Schelde had een concrete vraag; zij wil samen met een vriendin een strandtent openen en vroeg Anna en Omar advies voor de promotie van het project via social media. Naomi: “Ik heb zeker wat gehad aan hun advies, heel interessant. Het belangrijkste wat ik daarnaast heb meegekregen vanavond? Dat je alles moet aanpakken, en alles moet doen wat je leuk vindt. Dat ga ik zeker doen!”

Lees meer over: masterclass, ondernemend