1. Home
  2. Nieuws
  3. Onder de indruk van André Kuipers

Onder de indruk van André Kuipers

Na onder meer Jort Kelder, Marlies Dekkers en Adjiedj Bakas verwelkomde Hogeschool Tio astronaut André Kuipers als gastspreker. Zijn masterclass was er een van ongekende hoogte. Want hoe slaap je eigenlijk in de ruimte? Waarom is beschuit met muisjes eten niet handig in het gewichtloze? Wat zijn de gevolgen van een ruimtereis voor je lichaam? En hoeveel toekomst zit er in ruimtetoerisme? De studenten en alumni waren het erover eens: “Dit is echt heel cool.”

Alumnivereniging Tio Alumni organiseerde de masterclass van André Kuipers, astronaut en ambassadeur van de aarde. Ruim anderhalf uur zaten studenten en oud-studenten op het puntje van hun stoel. Kuipers: “Ik zag als kind een foto van een astronaut die M&M’s uit de lucht hapte en dacht: dat wil ik ook!” Hij vertelt enthousiast over zijn carrière als astronaut, de vele jaren van voorbereiding en zijn ruimtereizen. De mooiste foto’s en films van Moeder Aarde komen voorbij, waardoor de toeschouwers zijn fascinatie voor de ruimte direct begrijpen.

Isanne Slui, oud-studente Internationaal Toeristisch Management: “Heel indrukwekkend deze masterclass, ik ben blij dat ik gekomen ben. Leuk dat Tio dit samen met de alumnivereniging organiseert.” Floris Heuer, voorzitter van Tio Alumni, en Stefan Sprenkels, penningmeester, beiden alumni van de opleiding Hotel- en Eventmanagement, kijken terug op een geslaagd evenement. Floris: “Wat een avond! Ik ben enthousiast en heel tevreden, het is erg goed gegaan.” Stefan: “Heel cool deze masterclass. Wat een inspirerend verhaal!”

Lees meer over: masterclass